marți, ianuarie 19, 2021
-6.1 C
Craiova

Cristiano Ronaldo, desemnat fotbalistul secolului

Dubai Globe Soccer Awards și-a decernat duminică seara premiile pentru superlativele anului 2020 și ale secolului al XXI-lea în fotbal.

S-au acordat titlurile de cel mai bun jucător, antrenor și club în 2020, dar s-au desemnat și personalitățile fotbalistice ale secolului al XXI-lea.

Cel mai așteptat moment a fost cel al acordării premiului pentru Cel mai bun fotbalist al secolului. Acesta i-a revenit lui Cristiano Ronaldo, la concurență cu Leo Mesi și Ronaldinho.

Jucătorul anului 2020 a fost numit Robert Lewandowski.

La categoria tehnicieni, titlul pentru antrenorul secolului a ajuns la Pep Guardiola, iar cel pentru antrenorul anului la neamțul Hans-Dieter Flick.

S-au acordat și două premii pentru întreaga carieră, ele revenindu-le lui Iker Casillas și lui Gerard Pique.

Nici echipele de club nu au fost neglijate. Bayern Munchen s-a ales cu titlul de cea mai bună echipă a anului, în timp ce Real Madrid a fost încoronată echipa secolului.

Organizatorii au mai acordat premii speciale clubului Al Ahli, pentru cea mai bună echipă din Orientul Mijlociu, și lui Jorge Mendes, pentru cel mai bun impresar al secolului.

Ediția specială Dubai Globe Soccer Awards din 2020 a avut loc duminică seara în exclusivistul hotel Armani, una dintre cele mai luxoase locații din Dubai, situat în iconicul Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume.

Evenimentul a fost transmis în direct în întreaga lume.

Cristiano Ronaldo: „O recunoaștere pe care o primesc cu bucurie și mândrie”

Cristiano Ronaldo a fost însoțit la gala de familia sa. El a ținut un scurt discurs după ce a primit premiul:

„Nu aș putea fi mai fericit decât sunt acum, cu premiul din această seară! Urmează să împlinesc 20 de ani de fotbalist profesionist, iar Globe Soccer Player of the Century este o recunoaștere pe care o primesc cu atâta bucurie și mândrie! Încă o dată, minunată Gală în seara asta în Dubai, într-un loc atât de uimitor precum Burj Khalifa.

Felicitări lui Robert Lewandowski pentru premiul de jucător al anului, lui Hans-Flick în calitate de antrenor al anului și lui Pep Guardiola în calitate de antrenor al secolului. De asemenea, lui Casillas și Piqué pentru premiile lor pentru întreaga carieră și, nu în ultimul rând, felicitări prietenului meu Jorge Mendes pentru premiul său de impresar al secolului.

În sfârșit, trebuie să mulțumesc, încă o dată, Familiei Regale din Dubai pentru respectul, prietenia și ospitalitatea pe care le primesc întotdeauna în Dubaiul minunat și tuturor fanilor care m-au votat într-un uriaș vot online la nivel Mondial, cu peste 21 de milioane de voturi”, a spus Cristiano Ronaldo la primirea trofeului.

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie