sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

CSAT decide câți bani primesc instituţiile de securitate naţională

CSAT se reuneşte astăzi, la ora 13.00, pentru a aproba bugetul instituţiilor responsabile de securitatea naţională.

Potrivit proiectului de Lege a Bugetului pe 2021, bugetul SPP a scăzut cu 10 milioane de lei la capitolul cheltuieli de capital.

De asemnea, și la SIE, STS și SRI bugetele sunt în scădere, după cum anunță bugetul.ro:

  • Serviciul de Informații Externe: 390,7 milioane lei, cu 0,03% mai puțin
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale: 622,1 milioane lei, cu 9,8% mai puțin
  • Serviciul Român de Informații: 2,7 miliarde lei, cu 0,46% mai puțin.

Ședința CSAT are loc pe fondul unei reuniuni importante a miniștrilor Apărării din statele NATO. Ultima ședință s-a soldat cu decizia privind suplimentarea numărului militarilor din Irak și amânarea retragerii din Afganistan

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat ieri, după reuniunea miniştrilor apărării, că forţele aliate din Irak vor creşte de la 500 la 4.000 de militari. Referitor la Afganistan, secretarul general a declarat că s-a amânat luarea unei decizii privind retragerea trupelor străine din această ţară. Anterior anunţase că NATO nu va părăsi Afganistanul până în luna mai, conform unui Acord semnat între SUA şi talibani.

Ministrul Apărării: Ne menținem angajamentele

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis ieri un mesaj, după reuniunea cu omologii săi: „Am reiterat menținerea angajamentului României față de operațiile și misiunile NATO în anul 2021, precum și sprijinul pentru abordările privind angajamentele operaționale ale Alianței în perioada următoare.

Am mulțumit aliaților angajați în dezvoltarea Comandamentului Multinațional de nivel Corp din Sud-Estul Europei (HQ MNC SE), care a primit recent din partea Autorităților Militare NATO statutul de Structură Militară Internațională”.

 

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie