Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Cum isi adoarme PNL propriul electorat si il trimite in bratele absenteismului

Partidul National Liberal pare sa fi intrat, de mai mult timp, intr-o zodie a gafelor din care nu mai vrea sa iasa. Ultimele decizii ale liberalilor fac parte din aceeasi gama si continua o linie care a inceput acum 2 ani, la alegerile locale, cand incompetenta mai marilor PNL a dus partidul intr-un penibil incredibil prin cei 4 candidati pe care i-a tot invartit in 2016 la primaria Bucurestiului.

Saptamana trecuta, PNL a tinut din nou atentia mass-media prin anuntarea modului cum isi va desemna candidatii la conducerea primariilor marilor orase. Ceea ce se vrea un exercitiu democratic perfect tinde sa devina inca o gluma fara sare si piper a lui Ludovic Orban si colegilor sai. Si asta pentru ca numele care s-au inscris in cursa pentru primaria Craiovei sau Bucurestiului au tot atatea sanse sa castige in fata PSD-ului cum are o furnica sansa de a ajunge pe Everest.

La Craiova, cinci candidati isi vor disputa locul de candidat al PNL la primarie: Ionuţ Stroe (fost purtător de cuvânt al PNL),  Nicolae Giugea, senatorul Mario Oprea,, consilierul Flavius Sirop şi fostul jurnalist Mihai Firica. Niciunul dintre ei nu are notorietatea si anvergura care sa le permita sa conduca batalia pentru fotoliul de primar al capitalei Olteniei.

La Bucuresti, lucrurile sunt la fel. S-au inscris 4 candidati: Florin Cîţu, vicepreşedinte al PNL şi lider al senatorilor liberali, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ciprian Ciucu, cel mai vocal consilier general al PNL si Gabriel Dumitraşcu. Toti patru sunt nume mai mult de planul doi si chiar trei-patru in PNL, fara prea mare charisma si, cu exceptia lui Ciucu – un critic virulent al lui Firea in Consiliul Local al Bucurestiului, fara curajul de a se lupta intr-o disputa lunga si fara prea multe reguli cu viitorul candidat al PSD.

Alegerea acestui sistem si acceptarea noilor candidaturi arata aceeasi strategie de curtea scolii pe care o adopta PNL in lupta cu PSD: alegerea unor candidati cuminti, fara stralucire care sa plictiseasca electoratul in loc sa-l trezeasca si sa-l provoace in sens pozitiv. Alegerea acestor candidati se va face tot pe baza relatiilor, a pilelor care uneori vin chiar si dinspre Cotroceni. In plus, lipsa unor nume care sa spuna cu adevarat ceva electoratului, care sa aiba valoare si notorietate dau imaginea unui PNL ruginit care refuza sa se schimbe.

Aceeasi mana nevazuta care l-a reactivat pe Crin Antonescu, dar l-a retrimis imediat in umbra, ca nu care cumva sa ii eclipseze pe „charismaticii” Catu, Turcan sau Danca.

PNL isi joaca la viitoarele alegeri locale si parlamentare soarta. Un nou esec, o noua perioada in opozitie ar putea sa fie fatale partidului care a facut atat de mult bine Romaniei de-a lungul istoriei. Ultimele stiri arata ca directia este chiar spre acest deznodamant. Cu tot respectul, candidaturile pentru posturile de primar in Craiova si Bucuresti pot fi comparate cu numele unor jucatori din liga a doua de fotbal care sunt adusi sa joace in Liga Campionilor. De jucat, vor juca, isi vor face si ceva imagine, dar rezultatul va fi unul dezastruos pentru echipa.

Partidul condus de Ludovic Orban  isi invita, prin ultimele decizii, propriul electorat la absenteism la vot. Putini vor fi cei care isi vor regasi persoana mult asteptata sa le conduca orasul in cei propusi  de PNL la Craiova sau Bucuresti. Romania a demonstrat la ultimele alegeri prezidentiale ca este o tara de dreapta, vezi victoriile lui Basescu si Iohannis. Singura conditie este ca partidele de dreapta sa ii convinga pe alegatori sa iasa la vot si nu sa îi adoarma prin nume si feţe care nu spun mare lucru.

Partidul condus de Lodovic Orban  isi invita, prin ultimele decizii, propriul electorat la absenteism la vot. Putini vor fi cei care isi vor regasi persoana mult asteptata sa le conduca orasul in cei propusi  de PNL la Craiova sau Bucuresti. Romania a demonstrat la ultimele alegeri prezidentiale ca este o tara de dreapta, vezi victoriile lui Basescu si Iohannis. Singura conditie este ca partidele de dreapta sa ii convinga pe alegatori sa iasa la vot si nu sa ii adoarma prin nume si fete care nu spun mare lucru.

 

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of