Cum va fi vremea între 24 februarie și 23 martie

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat previziunile privind starea vremii în România pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice au fost realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020: căldură și secetă în sud

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă maiaccentuată în regiunile estice și nord-estice. Astfel, dacă la nivelul întregii țări, temperaturile medii diurne (media între maxime și minime ale zilei) ar trebui să se situeze între 0 și 2 grade Celsius, în perioada menționată acestea vor urca până aproape de 6 grade Celsius. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice și sud-vestice, iar în nordul extrem al țării va fi local excedentar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020: căldură și revin ploile

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate cu până la 3 grade față cele normale pentru această săptămâna (0 – 2 grade Celsius) în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în regiunile intracarpatice și în jurul celor normale pentru această perioadă în restul teritoriului.

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020: fără ploi în sud și vest

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate, cu până la 1 grad Celsius în plus decât cele specifice pentru acest interval, de 2 – 4 grade Celsius ca medie a zilei, în regiunile extracarpatice, respectiv apropiate de cele normale ale perioadei în rest. 

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020: fără ploi în vest și sud-vest

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, cu temperaturi medii diurne între 0 grade Celsius în zona montană, până la 6 grade Celsius în sudul și vestul țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Articole asemanatoare