vineri, iunie 14, 2024
24.2 C
Craiova

Cutremur devastator în Turcia. Peste 600 morți, iar bilanțul victimelor crește de la o oră la alta

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs luni-dimineață, 6 februarie 2023, în sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, cele mai afectate fiind provinciile Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est). Și Siria a fost puternic afectată, și aici numărul morților fiind de ordinul sutelor. Bilanțul victimelor crește de la o oră la alta, depășind, la ora 10,00, 600 morți în Turcia și Siria.
Bilanțul victimelor ar putea ajunge la 10.000 morți, conform anunțului United States Geological Survey (USGS), citat de CNN.
Estimările USGS provin din modelarea bazată pe cutremurele istorice din regiune, populația expusă la cele mai puternice zguduiri și vulnerabilitatea structurilor din zonele cele mai afectate.

România trimite personal specializat în intervenții de salvare-căutare

Conform Agerpres, Guvernul României a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare din cadrul IGSU. Decizia a fost luată într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU, în Turcia, ţara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută. Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD Bucureşti (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forţelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfăşurarea acestei misiuni de sprijin”, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie