vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Cuzin Toma organizează un festival de film în comuna gorjeană Peștișani

Între 3 și 5 iunie, comuna Peștișani din Gorj devine capitala filmului românesc! Festivalul „Film în sat”, inițiat de actorul Cuzin Toma, aduce în mijlocul oamenilor filme de scurt metraj și filme de animație adresate tuturor vârstelor.

După cum anunță organizatorii, „Film în sat” este un proiect de cultură ce-și propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din România.

„Este un demers cultural unic, conceput de Cuzin Toma, unul dintre cei mai de seamă actori ai cotidianului, remarcabil interpret al unor roluri de film și teatru”, se arată în comunicatul despre festival.

La „Film în sat” vor fi prezente și firme ce vor oferi celor prezenți mâncăruri, băuturi și cafele, astfel încât atmosfera să fie cât mai relaxată.

Mesajul lui Cuzin Toma

Inițiatorul proiectului, actorul Cuzin Toma, a conceput și un mesaj special:

„După cum poate știți, CV-ul meu se împarte în două: înainte și după 2002. Înainte de actorie și după ce am intrat la actorie. Nu are rost să îmi înșir meseriile, majoritatea îmi știți cariera. Tot ce pot să vă spun: actoria este mediul în care am învățat să îmi cunosc și să îmi accept emoțiile și să le pot exprima în cuvinte. Vorbesc de actorie, dar de fapt mă refer la artă. Menționez arta, dar de fapt vorbesc despre cultură. Cultura ne ajută să ne acceptăm și să ne depășim condiția. Am cunoscut și am trăit între atât de mulți oameni diferiți, iar asta mă ajută să înțeleg în profunzime anumite tipologii ale personajelor.

Bineînțeles că nu mă deranjează când mă strigați Firicel. Însă, vă recomand să-l descoperiți pe Carfin în filmul „Aferim!”, film premiat cu Ursul de Argint la Festivalul Internațional de la Berlin. Totodată, vă invit să-l vedeți pe Culai din „Și atunci, ce e libertatea?”, un film în regia lui Andrei Zincă.

Mie mi-a plăcut foarte mult și rolul Costi din filmul „Comoara” al lui Corneliu Porumboiu, de asemenea premiat la Cannes.

„Film în sat” este proiectul care a pornit de la dorința mea de a întoarce comunității de unde am plecat din experiența acumulată de mine în ceea ce se numește cultură.

De aceea, organizez festivalul de artă „Film în sat”. Timp de trei zile, între 3 și 5 iunie, Peștișani devine capitala culturală pentru fiecare dintre noi.

Te invit, deci, la proiecții de filme românești, momente de teatru, dansuri, ateliere de creație, food-truck-uri și multe alte momente speciale ce ne vor încânta pe toți.

Hai la Film în sat să descoperi, alături de mine, natura, filmul, artele și buna dispoziție. Direct la izvoarele lor!

Cuzin”

Sursa: filminsat.ro

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie