Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Dacian Ciolos si-a facut un nou partid! PLUS va inlocui Miscara Impreuna pentru Romania si va fi formatiunea cu care fostul premier va candida la alegeri!

Exasperat de problemele birocratice care au intarziat transformarea Miscarii Impreuna pentru Romania in partid politic, Dacian Ciolos si sustinatorii lui si-au facut un nou partid politic: PLUS.  Partidul Libertății, Unității și Solidarității a fost inregsitrat deja la Tribunal, iar anuntul oficial a fost facut chiar de Ciolos, sambata, la Cluj Napoca.

”Astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS. Vrem, deci, să construim o Românie care să fie pe plus. Este un partid, veți vedea, care împărtășește exact aceleași valori și principii și același concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mișcarea România Împreună. Astăzi însă avem acest partid care este partidul nostru, care este partidul vostru și vă invit pe toți, începând de astăzi, să veniți alături de noi și să vă înscrieți în acest partid. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine. Ca să fie toate lucrurile bine făcute, zilele următoare împreună cu ceilalți opt fondatori ai Mișcării România Împreună, vom cere Tribunalului din București retragerea dosarului de înregistrare a Mișcării România Împreună și, de marți încolo, vom fi și noi înscriși în acest partid, în Partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună”, a anunțat Dacian Cioloș de pe scena Cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj Napoca.

De ce a disparut Miscarea Impreuna pentru Romania

Fostul premier a explicat apariția noului partid și abandonarea Mișcării România Împreună prin faptul că înființarea MRÎ a fost atât de mult tergiversată în instanță încât risca să nu poată deveni un vehicul electoral în timp util pentru a putea candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.

”Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic, o mișcare politică nu e un scop în sine, nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. Pentru noi, partidul este un instrument, un vehicul prin care să atingem niște obiective pentru România. Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție, oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Și, dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârșitul lunii mai. Și atunci, în septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Oameni dintre noi. Astăzi, vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România”, a mai spus el.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of