joi, ianuarie 27, 2022
-3.1 C
Craiova

Dan Ilie Morega, în grupul foștilor parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi

Fost parlamentar și președinte al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, decorat de Nicolae Ceaușescu de două ori cu titlul de Erou al muncii socialiste, se numără printre cei aproape 700 de foști aleși care au dat în judecată statul pentru că li s-au tăiat pensiile speciale. Este vorba de o sumă de 3.000 de lei pe lună pentru un mandat de parlamentar și pe care cei aproape 700 de pensionari nu îi mai primesc.

Morega spune că acești bani nu afectează bugetul pensiilor, ci al Parlamentului și că mai mult ca sigur vor avea câștig de cauză la tribunal.

„Din punctul meu de vedere nu este o pierdere, 3.000 de lei pe lună. Dar este o sumă care niciodată nu se compară cu sumele celor 2.700 de magistrați sau 1.700 din alte categorii, exceptând Armata, care au peste 20.000 de lei pe lună pensie. Cu această lege, Parlamentul ajută în mod tâmpit și prostesc să dea un exemplu cu noi, să dea bine la popor și să ia voturi. Majoritatea actualilor parlamentari sunt indivizi puși pe căpătuială, nicidecum să muncească pentru popor și țară. Ei dacă voiau să facă ceva, ar fi trebuit să se ocupe de cei peste 5.000 de angajați care au salarii de peste 15.000 de lei pe lună. Și mă refer la Justiție. Dar și la Armată ar trebui să se țină cont de cei care chiar au activitate, nu cei din birouri care sunt mari generali și se pensionează ca în Poliție la 38 de ani”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com, Dan Ilie Morega.

Din județul Gorj sunt șapte foști parlamentari care au decis să se judece pentru acele pensii. Lângă Dan Ilie Morega mai sunt Constantin Drumen, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Aurică Popescu, Ion Mocioi.

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie