joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Dan Nistor: „Am venit la Craiova pentru stadionul nou și pentru suporteri”

Staff-ul Universității Craiova l-a prezentat azi, într-o conferință de presă, pe noul jucător Dan Nistor. Sorin Cârțu și Marcel Popescu au făcut câteva precizări și despre cine va veni ca antrenor.

Fostul Dinamovist Dan Nistor a preluat tricoul Universității, el urmând să fie numărul 16. Nistor a spus că a venit la Craiova pentru stadionul cel nou dar și pentru suporteri.

„Mă bucur că sunt aici, mă bucur că s-au gândit la mine și îi mulțumesc domnului Rotaru. M-au convins cu stadionul nou și cu suporterii minunați. Iubesc fanii lui Dinamo, dar acum sunt la Craiova și îmi voi da viața pentru Craiova”, a spus el.

„Mitriță a fost un factor să vin aici”

Întrebat de evoluția sa de la Pandurii Târgu Jiu, Dan Nistor a spus că nu se poate face o comparație între Pandurii și Craiova.   

„Universitatea e o echipă imensă, nu se compară cu Pandurii. Mai avem patru meciuri importante, vom vedea cine se va califica în play off. Toate echipele sunt importante”, a declarat Nistor. Întrebat cum a fost primit de noii colegi, a spus că nu a apucat să vorbească cu toți, dar cei cu care a luat legătura până acum, au fost încântați. „Cu mulți ne știm de foarte mult timp, m-au primit foarte bine. Mitriță a fost un factor să vin aici, suntem prieteni. Am un contract pe doi ani și jumătate. Trebuie să dovedesc că am valoare să joc aici. Am un nume bun în România și le promit suporterilor că nu o să-i dezamăgesc”. Cât despre porecla de „Ceapă”, Nistor a spus că își dorește să dea goluri și să strige tot stadionul „Ceapă!” Întrebat ce antrenor și-ar dori la Craiova, Nistor a spus „Guardiola”.

Antrenor rămâne Cornel Papură

Sorin Cârțu, președintele clubului, a spus că anul 2020 a început cu o veste rea și una bună, referindu-se la plecarea antrenorului Victor Pițurcă, respectiv venirea lui Nistor. „Mai mult că sigur că venirea lui Dan Nistor ne va ajuta foarte mult în obiectivele noastre. Plecarea lui Pițurcă ne-a luat pe nepregătite. A fost o veste foarte grea. La momentul ăsta nu vă putem spune cine va fi noul antreor, dar există soluții. Nu a fost preconizată această despărțire.  Acum antrenor este Cornel Papură”.

La rândul lui, managerul general Marcel Popescu a spus că Universitatea nu se află într-o criză tehnică. „Spre deosebire de alți ani, de la Craiova nu a plecat niciun jucător de valoare. Au fost veniri care au costat… Ivan, Vătășelu și alții. Cornel Papură este antrenor, cu el s-a început sezonul. Viața continuă și cu Piți și fără Piți și cu mine și fără mine. Primează clubul. Nu am favoriți ca antrenor, există soluții inspirate și neinspirate. Ne raportăm nu la ce vrem, ci la ce putem. Nu suntem în criză tehnică”.

Stadion de 52 de milioane de euro

În noiembrie 2017 a fost inaugurat noul stadion al Craiovei, ”Ion Oblemenco”. Lucrările, realizate de Compania Națională de Investiții, au durat doi ani și au costat 52 de milioane de euro, finanțare asigurată din fonduri europene. Arena are 31 de mii de locuri. După finalizarea lucrărilor, Compania Națională de Investiții a predat stadionul Consiliului Local Craiova. Acesta găzduiește nu doar competiţii fotbalistice naţionale şi internaţionale, ci și competiţii pentru alte tipuri de sporturi (rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar şi evenimente culturale şi sociale de anvergură, concerte, târguri şi expoziţii la cele mai înalte standarde.

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie