Dan Vîlceanu atacă USR Gorj: „Din când în când mai joacă și cu PSD”

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, nu a fost prea încântat că USR va avea propriul candidat la șefia Consiliului Județean, în contextul în care le propusese să meargă pe varianta unui candidat comun, pentru a diminua șansele PSD. Liberalul spune că un candidat bun era mai important decât „orgoliul” și, pe scurt, acuză USR că face jocul social-democraților.

„Pentru aceste alegeri, colegii mei și cu mine, am renunțat la orgolii și am propus USR și PMP să avem un candidat comun, independent, astfel încât să învingem PSD. Ei nu au venit cu niciun nume.

Cu o astfel de alianță, aproape că învingeam PSD inainte de începerea campaniei electorale.
Speram că USR și PMP vor fi de acord cu mine, că o persoană care nu e membră de partid, ar fi acceptată de toți.

Cred ca un candidat bun pentru Gorj este mai important decât orgoliul unui lider politic.
Din păcate, constat ca USR și PMP nu doresc schimbarea culorii politice a Gorjului și continuă un joc politic ce are menirea să fragmenteze votul anti-PSD, lucru care avantajează doar PSD.
Observ de asemenea ca și în Gorj se întâmplă exact ce se întâmpla și la București sau în Parlament. USR și PMP mai “joacă” și cu PSD dacă e în interesul lor.

Gorjul este in criză de 30 de ani din cauza guvernării locale a PSD.
Prin stabilirea unui candidat propriu USR Gorj a preluat atitudinea liderului de la centru, Dan Barna, și ne transmite: Nu este menirea USR Gorj să scoată Gorjul din criză. Păcat, USR Gorj!”, a scris Dan Vîlceanu.

Cei din USR nu au fost mulțumiți de propunerea PNL

Concret, Dan Vîlceanu le-a propus celor din USR și PMP Gorj să susțină candidatul PNL, adică pe Iulian Popescu. Acesta este un tânăr inginer din domeniul IT, aflat în prezent în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, la propunerea PNL Gorj. Liderul USR, Radu Miruță, a declarat pentru euroolteniainfo.com că varianta liberalilor lasă de dorit și că sunt persoane mult mai potrivite. Prin urmare, au ales deja un candidat, și anume pe Marius Hoară, șeful departamentului IT de la Uzina Sadu dar și câștigător și colaborator al emisiunii de cultură generală „Câștigă România” de la TVR.

Cine este Iulian Popescu?

Candidatul liberal la șefia Consiliului Județean, cel care se va „lupta” cu social-democratul Cosmin Popescu, este un tânăr relativ nou pe scena politică. Dan Vîlceanu spune despre el că „are cunoștințele și energia să genereze creșterea sustenabilă și constantă a Gorjului”.

Ca studii, este inginer, absolvent al Politehnicii București, specializarea Calculatoare. A făcut apoi un master în Drept la Universitatea „Titu Maiorescu”. Interesant este obiectul cercetării derulate în timpul doctoratului – digitalizarea mirosurilor (domeniu în care mai multe state au făcut deja studii avansate).

În CV-ul său figurează și o perioadă la compania SIVECO, unde a lucrat într-un proiect de management al documentelor. Din 2004 până în prezent figurează ca administrator și director general al Softtehnica, un SRL care dezvoltă produse și servicii de software.

Iulian Popescu nu este sărac, potrivit declarației de avere. Deține două suprafețe de apă – lacuri, iazuri – la Baia de Fier și un teren în municpiul Târgu Jiu. Mai are un apartament în București și unul tot în Târgu Jiu. Un alt detaliu interesant al biografiei sale este că a dat bani cu împrumut mai multor societăți comerciale, cum ar fi un salon de frumusețe, suma totală împrumutată fiind de aproape 580.000 lei.

Articole asemanatoare