vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

Dan Vîlceanu candidează singur la șefia PNL Gorj. Dar cu condiții!

Organizația județeană Gorj a PNL își alege pe 11 iulie noua conducere. Actualul președinte, Dan Vîlceanu, nu are emoții, pentru că nu are niciun contracandidat.

Totuși, surse din PNL Gorj ne-au declarat că a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean în care s-au pus pe tapet o serie de nemulțumiri. Una dintre ele vizează chiar actuala echipă, căreia i se reproșează lipsa de comunicare cu cei din județ, cu primarii în special, dar și lipsa de acțiune. Vîlceanu va continua să conducă organizația cu anumite condiții și pentru o perioadă, timp în care trebuie să demonstreze că și-a însușit reproșurile și va schimba modul de conducere. Nu doar el a fost vizat, ci și cei de care e înconjurat în acest moment. Concret, o parte dintre liberalii gorjeni spun că fililalei îi lipsește acțiunea și că ar fi momentul să se creeze departamente de specialitate. O altă problemă ridicată a fost despre persoanele numite în administrația centrală, cum ar fi Tiberiu Horațiu Gorun, secretar general al Guvernului sau Iulian Popescu, consilier de stat al premierului Florin Cîțu. „Actuala conducere a reușit să impună niște oameni la centru, dar ei trebuie să întoarcă ceva spre județ. Am atras mai mulți atenția că avem pretenții. Trebuie să beneficiem cumva de faptul că avem SGG din Gorj. Totodată, mulți dintre primari sunt nemulțumiți că nu li s-au rezolvat problemele. Au fost discuții multe, dar concluzia e că Dan Vîlceanu și-a luat angajamentul că va schimba lucrurile. Și o mare parte din echipa din BPJ va fi schimbată, vor fi și primari, și consilieri județeni. De data aceasta va fi o echipă care să muncească cu adevărat pentru partid”, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din PNL Gorj.

„Subiectul” Gorun a încins spiritele

Numirea lui Tiberiu Horațiu Gorun în poziția de SGG, în ianuarie 2021, i-a surprins pe mulți, inclusiv pe cei din Gorj. CV-ul acestuia nu părea să îl recomande pentru o astfel de poziție, numele său fiind vehiculat deseori în presa locală și nu de bine. Cele mai multe articole vizează cariera sa universitară, care este de-a dreptul fulminantă. El era în 2001 suplinitor la Școala Ioan Lupaș din Cluj Napoca. Din 2002 a fost numit la Universitatea condusă de tatăl său – Adrian Gorun, președintele Senatului Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, profesor universitar doctor – pe postul de preparator universitar. În 2004 a devenit asistent universitar, în 2005 a ajuns lector, în martie 2008 – conferențiar universitar doctor, pentru ca în final să ajungă și decan al facultății. Potrivit CV-ului său, tânărul Gorun este co-autor a numeroase cărți pe teme administrative, politice și economice. Întrebat cum comentează faptul că jurnaliștii din Gorj au scris atât de mult despre el și cariera sa, Horațiu Gorun ne-a declarat că „presa e liberă să scrie ce dorește. Dar nu tot ce scrie presa e întotdeauna adevărat”.

„SGG-ul este numărul doi din Guvern, după premier. Practic, este ca un minister, pentru că are în subordine foarte multe agenții, regii, autorități ale statului. Niciun minister nu are atâtea structuri. SGG_ul este penultimul semnatar al oricărui document care intră în ședința de Guvern… Sigur că poți face multe, foarte multe pentru județul tău. Gorun nu a făcut nimic”, spun cei din PNL Gorj.

Surse politice ne-au declarat că remanierea guvernamentală pe care o demarează Florin Cîțu l-ar putea viza însă și pe Horațiu Gorun. Acesta ar urma să fie schimbat din fruntea SGG cu un coleg liberal din echipa de la Cluj, Mircea Abrudan.

Dan Vîlceanu: Am luat decizii curajoase

Dan Vîlceanu a făcut și un scurt bilanț al mandatului său în fruntea organizației, în momentul în care și-a anunțat candidatura pentru încă unul. „În acești ani am construit o echipă plecând de la 15 primari și am ajuns la 23 primari, de la un parlamentar la trei parlamentari aleși și mai multe mandate de consilieri locali și județeni. Mai departe putem crește și mai mult”, spune el. Nu a uitat să menționeze că îl susține pe Florin Cîțu la Congresul partidului, din 25 septembrie. „Nu putem uita că Florin Cîțu, de la Ministerul Finanțelor sau de la Guvern, a oferit mereu ajutor județului Gorj: aproape 500 de milioane de euro pentru CE Oltenia, hotărâri de exproprieri, deblocarea investițiilor. În organizația județeană am luat decizii curajoase și am avut propuneri de oameni tineri, care nu au mai făcut politică, iar acest mix de oameni cu experiență politică și oameni noi este cel care a adus un rezultat bun. Continuăm consolidarea echipei aducând aproape de noi, cei cu ani de muncă în PNL, pe cei mai tineri, cu idei și soluții noi”, a subliniat Vîlceanu.

Trebuie menționat că deciziile curajoase la care se referă îi vizează pe doi dintre membrii vizibili ai PNL Gorj, care au venit în partid de la ALDE și au fost promovați intens, deși nu aveau vechime în partid: primarul din Rovinari, Dorin Filip, și nașul său de cununie, omul de afaceri din zona Turceni, Ion Iordache.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie