miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene: „Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea…”

„Guvernul va veni cu măsuri suplimentare în privinţa preţurilor la gaze şi energie, dar unde ne vom opri? Pentru că mi se pare că intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată şi întotdeauna va mai fi cineva pe care ai uitat să îl ajuţi, a afirmat, azi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

„Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie şi gaze. A existat o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlament. Acum înţeleg că nu mai e de ajuns acea lege şi că trebuie venit cu alte măsuri. Vom gândi şi vom vedea în Guven şi alte măsuri, dar trebuie să ne punem şi o întrebare, o întrebare serioasă: Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea şi dacă începem să discutăm pe fiecare domeniu în parte … De exemplu l-am văzut pe ministrul Agriculturii care, pe bună dreptate, este îngrijorat cu privire la producătorii din agricultură, sunt convins că ministrul IMM-urilor va veni şi va spune ‘Dar şi IMM-urile au probleme în legătură cu situaţia asta’, va veni un alt ministru, cel de la Cultură, care va spune ‘Ştiţi, teatrele, celelalte instituţii de cultură şi ele plătesc energie şi gaze, trebuie ajutate şi acelea’. Tocmai de aceea vă spun: cred că ar trebui prima dată să se discute – dar bine e o discuţie pe care o vom face în Guvern – ce vrei, care sunt categoriile care au nevoie de un ajutor, pentru că până la urmă, la începutul discuţiei, când am adoptat acea lege, toată lumea a fost de acord că trebuie ajutată în primul rând populaţia şi după aceea vezi cum poţi ajuta economia şi companiile. Dar, totuşi, întrebarea mea rămâne: unde ne vom opri, pentru că mi se pare că intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată. Întotdeauna va mai fi cineva pe care ai uitat să îl ajuţi”, a susţinut Vîlceanu.

Dan Vîlceanu este ministrul Investițiilor și proiectelor europene (fostul Minister al Fondurilor Europene). El a fost ministru de Finanțe în Guvernul Florin Cîțu și fost președinte al  organizației PNL Gorj.

Ultimele stiri

Secție de fotbal la CSM Târgu Jiu, de la 1 iulie

Primăria Târgu Jiu anunță că de la 1 iulie municipiul va avea propria secție de fotbal. Marcel Romanescu, primarul,...

Mai multe articole din aceeasi categorie