Dan Vîlceanu, PNL Gorj, despre angajările la stat: „Noi nu facem numiri în plic, ca PSD”

Un nou scandal a izbucnit în PNL Gorj, după ce primarul liberal Marcel Romanescu și-a acuzat propriul șef de partid că promovează persoane necunoscute în funcții cheie din instituții de stat. La un post de radio, Romanescu a spus că „deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, este cel care trebuie să-și asume răspunderea pentru numirile făcute în ultima perioadă. Nu știu de unde au fost parașutați! Sunt tot felul de indivizi care-și leagă numele de PNL doar pentru că este la guvernare”, a comentat primarul din Târgu Jiu. El este deranjat că organizația municipal este „sărită” când vine vorba de promovarea unor oameni în poziții de top în companii.

„E supărat de un an și jumătate”

Contactat de euroolteniainfo.com, Dan Vîlceanu spune că nu a văzut declarațiile lui Marcel Romanescu dar că știe că e supărat și nu de ieri, de azi, ci de un an și jumătate. „El s-a supărat că a fost exclus din partid un prieten de-al lui și de atunci e tot supărat. Dar vorbim. Nu vine la ședințele Biroului Permanent Județean, înr-adevăr, dar vorbim, ne vedem, discutăm”, explică șeful PNL Gorj.

Dan Vîlceanu spune că selecția de persoane care ocupă funcții publice nu o face partidul. „Alte guverne făceau acest lucru. Noi nu facem numiri în plic, ca PSD. Noi putem face propuneri, dar selecția o face instituția respectivă. Nu decidem noi cine e în conducerea Complexului Energetic Oltenia. Le putem doar spune unor oameni să își depună CV-ul, ca să nu ne trezim după aia cu unii care au cine știe ce probleme. Dacă vă uitați, numirile pe deconcentrate s-au făcut prin concurs”.

„CEO e o afacere care are nevoie de antreprenori, nu de funcționari”

Presa locală nota că ultimele numiri în Consiliul de Supraveghere al CEO s-au făcut cu „binecuvântare” politică de la PNL și că ar fi promovați în funcții indivizi dubioși, nutriționiști sau yoghini. Dan Vîlceanu precizează însă că „presa locală are propriile interese” și că tot ce a făcut PNL a fost să le recomande unor tineri antreprenori să își depună CV-urile.

„Am recomandat unor tineri oameni de afaceri să își depună CV-urile, pentru că CEO este o firmă, o afacere. Unul dintre ei a atras fonduri europene pe programe de start up cât n-au atras primării mari. Sunt tineri capabili, care vin din mediul privat și nu au nicio legătură cu politica.

Ca să intri în conducerea CEO trebuie îndeplinite niște criterii, nu am eu cum să pun pe cineva acolo. Dar este nevoie de antreprenori, nu de funcționari de la cadastru sau mai știu eu de unde, ca până acum”, consider Dan Vâlceanu.

Marcel Romanescu: „Mi-a ajuns cuțitul la os!”

Tocmai despre recomandări și CV-uri vorbește însă și primarul liberal din Târgu Jiu. El spune că sunt foarte multe numiri care s-au făcut în ultima perioadă și că a ajuns să reclame public acest fapt pentru că „i-a ajuns cuțitul la os”.

„În momentul când pui pe cineva într-un consiliul de administrație trebuie să pui pe cineva care să se priceapă.

Nu poți să pui un plăcintar la energie. Eu am fost profesor de management și niciodată nu am să pun un bucătar la CEO sau un miner la un restaurant din Târgu Jiu. Ca să nu mai spun că un băiețaș din cei numiți la recomandarea PNL e prieten cu șeful PSD al Consiliului Județean…

Nu spun că dl Vîlceanu nu a făcut cele mai bune alegeri, dar vreau să vedem rezultatele, în practică! Ce mă deranjează pe mine este că atunci când ai o singură organizație a PNL care a a dat un primar liberal în Oltenia – organizația Târgu Jiu –  să nu găsești acolo un om? E inadmisibil! Era corect ca dl. Vîlceanu înainte să facă acele recomandări să se consulte cu oamenii din energie, cu specialiști și dacă nu avem în PNL, să propunem unul independent, există somități și vă dau exemplu Ion Pisc de la Rovinari, în fața cărora oamenii să își ridice pălăria și să spună Bravo, PNL”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com, Marcel Romanescu.

Articole asemanatoare