Darius Valcov, “sechestrat” in Slatina! Fostul primar al orasului are un nou dosar penal si este obligat sa nu paraseasca orasul timp de 60 de zile!

Fara Liviu Dragnea, Darius Valcov primeste lovitura dupa lovitura! Dupa ce a fost data afara de Viorica Dancila din Guvern, fostul primar al Slatinei s-a ales cu un nou dosar penal, in care a primit deja control judiciar.

Procurorii DIICOT anunță într-un comunicat de presă că a început urmărirea penală împotriva lui Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Dăncilă, și punerea acestuia sub control judiciar în dosarul în care e acuzat că a divulgat informații secrete. E vorba despre publicarea de către Vâlcov pe Facebook a unei copii a protocolului de colaborare dintre Parchetul General și SRI.

Darius Vâlcov, considerat ”creierul economic al PSD” în epoca Dragnea, e obligat să nu părăsească timp de 60 de zile Slatina, localitatea unde are domiciliu, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI din data de 28 august 2018.

Pe 23 august 2018, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016.

PG a iertat o grefiera, dar o urmareste pe Adina Florea!

În august anul trecut, Parchetul General (PG), Secția de urmărire penală și criminalistică (SUPC), a deschis un al doilea dosar penal pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov.

PG avea informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Pentru că a recunoscut și a colaborat cu anchetatorii, Parchetul general a dispus renunțarea la urmărirea penală (RUP) a grefierei, decizie confirmată de instanță.

Adina Florea va fi anchetata de colegii sai de la SIIJ

Dosarul de la DIICOT privind-o pe Adina Florea a fost predat însă nou înființatei Secții de investigare a magistraților (SIIJ) tocmai pentru că, potrivit legilor Justiției PSD-ALDE, competența de a-i ancheta pe magistrați aparține acestei secții din cadrul Parchetului General.

Site-ul G4Media.ro a întrebat SIIJ care este stadiul anchetei. Răspunsul a fost că nu se paote comunica nimic întrucât urmărirea penală este nepublică.

Sursa: g4media.ro

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu