luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Datornicii, consiliați de Protecția Consumatorilor

Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor sprijină, prin intermediul Direcției de Insolvență Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenței persoanelor fizice nr. 151/2015.

ANPC  asigură consilierea consumatorilor vizați de actul normativ și sprijină activitatea Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui județ al țării.

Conform prevederilor legale, Comisia de insolvență este alcătuită din reprezentanții următoarelor instituții: Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ANPC și ai Oficiului  Național al Registrului Comerțului – Direcția Buletinul procedurilor de insolvență.

Consumatorii beneficiază de consiliere gratuită și îndrumare de specialitate pentru întocmirea dosarului de deschidere a procedurii de insolvență pentru persoanele care îndeplinesc  următoarele criterii:

1. au datorii neachitate de cel puțin 90 de zile;

2. au datorii atât de mari încât valoarea lor totala depășește valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietatea lor (cel puțin 15 salarii minime brute pe economie, 2.230lei x15= 33.450lei);

3. nu au alte surse de venit și au o situație financiara iremediabil compromisa.

Eduard Cozminschi, oreședinte ANPC, menționează că la acest moment, există în derulare dosare de insolvență ce vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului, respectiv:

1. procedura simplificată de insolvență;

2. insolventa pe baza planului de rambursare;

3. lichidare de active.

Le recomandăm persoanelor interesate să acceseze site-ul www.anpc.ro – secțiunea Insolventa Persoane Fizice, pagina de Facebook “ Insolventa Persoane Fizice” sau să se adreseze direct personalul specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor pentru detalii și informații suplimentare, a precizat președintele ANPC.

Ultimele stiri

Sabrina Voinea, răvășitoare în rochie de seară la „Gala Femei de Succes”!

Cea mai bună gimnastă din România a fost premiată pentru readucerea gimnasticii românești pe podiumurile internaționale! Pe scena pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie