luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

De când nu ai mai fost la sală? E acel loc în care toți îți spun: „Vei reuși!”

Numărul celor care practică mișcare într-un spațiu dedicat, cum e o sală de fitness, e încă mic, din cauza spaimei de virus. Dar această teamă aduce cu ea câteva dezavantaje, cel mai mare fiind creșterea în greutate, pierderea tonusului muscular și o stare generală de sănătate sub potential. Am aflat aceste detalii de la Radu Voinea, managerul TTW Sports Club din Slatina.

„Piața locală de fitness încă mai are de recuperat, România fiind pe locul 3 la obezitate în Europa. Doar 1 din 20 de români practică regulat o activitate sportivă. Credem totuși că sala de sport va deveni spațiul pe care toată lumea îl vizitează de două ori pe săptămână, ca parte a unui regim de sănătate complet și complex, ceea ce va duce și la evoluția industriei sportive în masă.

În Slatina statisticile sunt într-o ușoară creștere, dar numărul celor care practică orice fel de mișcare este încă foarte mic, sub 1% din totalul locuitorilor orașului aleg să facă un tip de mișcare, fitness, fotbal, tenis sau alergare“, ne-a spus Radu Voinea.

„Oamenii sunt încă speriați de posibilitatea de a contacta virusul și preferă să renunțe la activitatea fizică. Din punctul meu de vedere este mai dăunător să stai acasă și să nu faci mișcare decât să mergi într-o sală de fitness sau în parc și să practici 45-60 minute de exerciții fizice, minim de 3 ori pe săptămână“, mai explică managerul.

Totuși, el își păstrează optimismul și spune că, în acest an, odată cu relaxarea condițiilor de a intra în spații închise și cu creșterea numărului de persoane vaccinate, cei care aleg să înceapă o viață sănătoasă vor fi mai mulți.

„Eu cred că sportul în primul rând ajută creierul să funcționeze mai bine. Dar evident că ajută toate celelalte părți ale corpului. Țin să menționez că într-o sală de fitness sunt respectate toate condițiile sanitare și, statistic vorbind, virusul se contactează mai des în multe alte locuri pe care le frecventăm zi de zi”, susține Radu Voinea”, susține Radu Voinea.

Datorită investițiilor în dezvoltarea de noi programe de fitness, în aparatură și în condițiile de pregătire, TTW Sports Club este printre cele mai „cool” locuri din Slatina. Și este deschis atât pentru persoanele care vor să înceapă să facă mișcare, cât și pentru persoanele mai avansate, ajungând până la sportivii de performanță.

De altfel, cine trece pragul centrului poate observa că e foarte modern și seamănă cu cluburile de acest gen din Europa. Dar ce e special aici e că trainerii te motivează și te susțin și tot ce vei auzi de la ei va fi: „Poți!” și „Vei reuși!”

Dacă vreți să aruncați o privire pe programele lor, dați un click AICI.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie