Decizia care devasteaza fotbalul romanesc! FIFA a hotarat sa retrogradeze echipa de traditie a Olteniei, daca nu-si achita datoriile de 100.000 de euro pana pe 30 mai!

Pandurii Targu Jiu a luptat pana in ultima clipa sa se salveze de la retrogradare! Cu un buget in bataie de joc, jucatorii din Gorj au avut un campionat meritoriu si se parea ca se vor salva de la picajul in Liga a 3-a. A venit insa o decizie fara precedent a FIFA, aprobata de Comitetul Executiv al FRF: daca pana pe 30 mai, Pandurii nu va achita datoriile financiare fata de Nikola Vasiljević şi Gordon Bunoza, fosti jucatori ai echipei, va fi depunctata cu 9 puncte. Asta va insemna retrogradarea in al treilea esalon.

În 2016,  clubul Pandurii Târgu Jiu a fost dat în judecată la UEFA de bosniacul Gordan Bunoza (31 de ani) și sârbul Nikola Vasiljević (30 de ani). Aceștia nu au fost de acord în acel moment cu reducerea unilaterală a salariului propusă de conducere. Decizia FIFA a venit după mai bine de doi ani și jumătate. Astăzi a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF.

Datoria Pandurilor către cei doi fotbaliști este de 100.000 de euro. 

„Dispune cu unanimitate de voturi aplicarea sancțiunilor solicitate de FIFA cu privire la clubul CS PANDURII LIGNITUL TARGU JIU fără nicio formalitate suplimentară, dacă până la data de 30 mai 2019, ora 24.00, FRF nu primește o informare din partea FIFA cu privire la retragerea solicitării de a se aplica sancțiunile respective”, se arată în comunicatul Federației Romane de Fotbal. 

Adio, Liga a 2-a!

Cu două etape înaintea finalului de sezon, Pandurii e prima deasupra liniei retrogradării, cu un avans de doar două puncte. Depunctarea ar însemna retrogradarea matematică în Liga 3.

Iata cum arata clasamentul in zona retrogradarii cu doua etape inainte de final:

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu