sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Decizie definitivă a Curții de Apel: Dragnea rămâne după gratii

Curtea de Apel București a stabilit, definitiv, în urmă cu scurt timp,  că decizia de închisoare cu executare a fostului lider PSD Liviu Dragnea este una legală. Prin urmare, el trebuie să execute în continuare pedeapsa de trei ani i șase luni după gratii, conform deciziei definitive a ICCJ.

Astfel, doi judecători ai Curții au respins ca fiind fără temei legal contestația la executarea pedepsei cu închisoarea depusă de acesta.

Anterior și instanța supremă a respins o cerere cu același obiect astfel că rezultatul era unul previzibil, relatează știripesurse.ro.

Avocații lui Dragnea au încercat să explice Curții de Apel București că ar trebui să execute decizia CCR prin care se statua că au fost nelegal constituite completurile de trei și de cinci judecători de la instanța supremă.

Ei au încercat să mute dosarul la un alt complet de judecată, invocând o excepție de nelegală compunere a completului de judecată. Concret, au motivat că actualul complet de judecată e unul care e alocat pentru judecarea de contestații în vreme ce acțiunea lui Dragnea ar fi trebuit să ajungă la un complet alocat judecării apelurilor.

După deliberări instanța a respins solicitările avocaților lui Dragnea.

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice.

Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus fostul preşedinte al PSD în sala de judecată.

Pe data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie