vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Decizie definitiva a Tribunalului Bucuresti in procesul lui Victor Ponta! Cat trebuie sa plateasca fostul lider al PSD!

Tribunalul București a decis ca Victor Ponta să-i plătească fostului ministru Lucian Isar daune morale în valoare de 10.000 de lei. Isar il daduse in judecata pe fostul premier dupa ce acesta il acuzase de acte de coruptie.

Valoarea daunelor morale pe care Victor Ponta trebuie să le plătească lui Isar s-a redus la jumătate, inițial Judecătoria Sectorului 2 dispuse ca Ponta să achite daune de 20.000 de lei. Valoarea a fost redusă însă de Tribunalul București, care a admin în parte apelul declarat de Victor Ponta, potrivit Agerpres.ro.

„Admite apel declarat de Ponta Victor. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că stabileşte cuantumul daunelor morale la 10.000 de lei”, a fost decizia luată de către magistraţii Tribunalului Bucureşti, potrivit News.ro.

„Pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru – Lucian Isar (care ar fi cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles. In câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate, există şi astfel de oameni”, scria Victor Ponta pe Facebook.

În urmă acestei postări, Isar a decis să-l dea în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi i-a cerut 100.000 de lei daune morale.

Cu toate acestea, fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare.
Iniţial, în aprilie 2017, Judecătoria Sectorului 2 a dispus ca Ponta să achite daune de 20.000 de lei, însă suma a fost scăzută la jumătate de Tribunalul Bucureşti, în urma admiterii în parte a apelului declarat de fostul premier.

Lucian Isar este soţul Alinei Gorghiu şi a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul condus de Victor Ponta.

CIFRA

100.000

de lei a fost suma ceruta de Lucian Isar lui Victor Ponta ca daune morale, dupa ce fostul premier il acuzase de acte de coruptie. Prima instanta ii acordase despagubiri de 20.000 de lei.

Sursa foto: cotidianul.ro

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie