Deputat PNL, atac crunt la USR: „Sunteți neo-marxiști, sunteți LGBT-iști?”

Deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean, a lansat un atac dur la adresa celor din USR, într-o emisiune live a jurnaliștilor de la Pressalert.

„Bine, dar cine sunt candidații USR? Nimeni nu îi știa. De ce votați USR. Pentru că e diferit. Diferit de ce? Acum, după patru ani de USR, dați-mi trei puncte ideologice. Nu înțeleg de ce nu căutăm să promovăm niște valori în societate. Eu tot întreb de la o vreme: sunteți de stânga, sunteți de dreapta, sunteți dintr-o parte, sunteți din alta, sunteți neo-marxiști, așa cum vă acuză mulți, sunteți comuniști, așa cum spun mulți, sunteți LGBT-iști? Adică în ce zonă sunteți pentru că și eu încerc să înțeleg unde este Plus și USR? Eu doar verbalizez acele chestiuni care sunt pe piață, încerc să le aflu, eu doar pun niște întrebări”, a declarat deputatul Ben-Oni Ardelean. Solicitat să comenteze afirmația directorului de la S.C. Piețe S.A, Ionuț Nasleu, care a declarat că nu îl pot da afară homosexualii de la USR pentru că e angajat prin concurs, liberalul Ben-Oni Ardelean a răspuns: „Probabil că dânsul are mai multe informații decât am eu, chiar nu știu cine sunt personajele și la cine face referire. Eu nu am zis că sunt LGBT-iști. Eu întreb: sunt sau nu sunt? Că am o întrebare legitimă. Eu am o problemă cu USR-iștii pentru că nu și-au definit foarte clar nicio valoare la care aderă. Cred că tot spectrul politic din România este într-o criză de definire. Există un vot anti-sistem, există un vot spre un sistem anarhic și probabil că partidele, vechi, tradiționale, din care fac și eu parte, au avut anumite eșecuri majore în istoria lor și trebuie să existe o reformă majoră în toate sistemele”,a spus Ben Oni Ardelean.

Pastor baptist cu avere impresionantă

Deputatul Ben Oni Ardelean e pastor baptist și are o avere uriaşă. El deţine nouă terenuri intravilane şi unul agricol, în judeţul Timiş, precum şi două case de locuit (una de 233 metri pătraţi, cealaltă de 388 metri pătraţi) şi un apartament. Ardelean mai are trei maşini, un Volkswagen, un Audi şi un BMW. În 2018, deputatul a vândut un teren, pe care a obţinut 30.750 de euro. În conturi, deputatul are 27.000 de dolari şi 14.000 de euro. În ultima declaraţie de avere, Ardelean a completat, la rubrica veniturilor, că a încasat 95.897 lei ca deputat, 16.356 de lei ca conferenţiar universitar la Institutul Teologic Baptist şi 4.800 de lei ca conferenţiar universitar la Universitatea Bucureşti. În total, Ardelean a încasat 117.053 de lei într-un an, adică aproximativ 9.754 de lei pe lună.


Articole asemanatoare