Deputații au decis: tichetele de masă, majorate la 20 de lei

Camera Deputaților a adoptat azi două proiecte de lege. Primul se referă la majorarea tichetelor de masă de la 15,18 la 20 de lei. A doua, la facilități fiscal pentru jurnaliști.

Deputatul PSD Valeriu Steriu a anunțat că ambele proiecte au trecut de vot.

„Tichete de masă majorate și facilități fiscale pentru jurnaliști.
Două proiecte de lege inițiate de mine, alături de colegi PSD, au generat astăzi un consens politic în plenul Camerei Deputaților și au fost votate de către aproape toți colegii deputați.
Prin modificarea legii 165 din 2018 am majorat tichetele de masă de la 15,18 la 20 de lei, în sprijinul angajaților din mediul privat.
De asemenea, pentru a încuraja activitatea de jurnalism în România, jurnaliștii și tehnicienii din radiodifuziune și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit, cumularea veniturilor din contractul de muncă cu contractul de drepturi de autor”, anunță Steriu.

Dacă la prima lege a fost consens, la cea privind jurnaliștii au fost abțineri din partea deputaților PNL și USR. Cele două legi vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis și vor intra în vigoare doar după ce acesta le va semna.

Articole asemanatoare