luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

Deputații au votat: pensii de urmaș pentru personalul medical

Camera Deputaților a adoptat azi mai multe proiecte de lege. Primul se referă la acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar. Valoarea acesteia este de 75% din salariu. Inițiativa aparține senatorului PSD de Brașov, medicul Florin Orțan, și a fost susținută de toate partidele parlamentare.

Celelalte legi adoptate azi de deputați:

  • Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație. Restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiază și ei de amânarea ratelor.
  • Extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă.
  • Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% (în varianta guvernului, procentul era de 25%).
  • Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare cu până la 18 luni.
  • Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund.

Deputatul Ioana Bran: Corectăm greșelile Guvernului!

Deputatul social-democrat Ioana Bran a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu referitor la ședința online de azi.

„După mai bine de 5 săptămâni de la instituirea stării de urgență, guvernul nu are niciun plan pentru repornirea economiei! Azi, premierul Orban ne anunța că încă evaluează…

În acest timp, site-ul imminvest.ro, pentru IMM-urile care aveau nevoie de sprijin, nu funcționează! Agricultura este într-o situație este dramatică din cauza secetei, dar guvernul întârzie pornirea sistemelor de irigații și asigurarea gratuită a apei. 3 milioane de hectare de teren sunt compromise. Nu ar fi nevoie decât de o Ordonanță de Urgență!

Am lucrat în comisii și în plen și facem tot ce ne stă în putință să corectăm greșelile guvernului liberal și să ajutăm economia românească”, a postat deputatul, la scurt timp după vot.

Ultimele stiri

Bogdan Aurescu participă azi la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa astăzi, la Bruxelles, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre UE. Pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie