miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Deputații au votat: pensii de urmaș pentru personalul medical

Camera Deputaților a adoptat azi mai multe proiecte de lege. Primul se referă la acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar. Valoarea acesteia este de 75% din salariu. Inițiativa aparține senatorului PSD de Brașov, medicul Florin Orțan, și a fost susținută de toate partidele parlamentare.

Celelalte legi adoptate azi de deputați:

  • Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație. Restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiază și ei de amânarea ratelor.
  • Extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă.
  • Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% (în varianta guvernului, procentul era de 25%).
  • Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare cu până la 18 luni.
  • Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund.

Deputatul Ioana Bran: Corectăm greșelile Guvernului!

Deputatul social-democrat Ioana Bran a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu referitor la ședința online de azi.

„După mai bine de 5 săptămâni de la instituirea stării de urgență, guvernul nu are niciun plan pentru repornirea economiei! Azi, premierul Orban ne anunța că încă evaluează…

În acest timp, site-ul imminvest.ro, pentru IMM-urile care aveau nevoie de sprijin, nu funcționează! Agricultura este într-o situație este dramatică din cauza secetei, dar guvernul întârzie pornirea sistemelor de irigații și asigurarea gratuită a apei. 3 milioane de hectare de teren sunt compromise. Nu ar fi nevoie decât de o Ordonanță de Urgență!

Am lucrat în comisii și în plen și facem tot ce ne stă în putință să corectăm greșelile guvernului liberal și să ajutăm economia românească”, a postat deputatul, la scurt timp după vot.

Ultimele stiri

Vâlcea: 70 de persoane au coborât din tren după ce locomotiva a luat foc

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, azi, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu - Râmnic, după ce locomotiva...

Mai multe articole din aceeasi categorie