duminică, februarie 28, 2021
5.6 C
Craiova

Deputații PSD Olt amână vaccinul. Nu profităm, ca să „ne arătăm mușchii” la TV

Doi dintre deputații PSD Olt au decis să amâne vaccinul, chiar dacă au dreptul, ca parlamentari. Ei spun că prioritari sunt acum cei în vârstă și că nu vor să le „fure” acest drept doar pentru a-și arăta mușchii la televizor.

„Pentru că întrebarea acestor zile este „dacă mă voi vaccina”, răspunsul meu este „da, mă voi vaccina”, dar nu voi fura vaccinul celor câtorva milioane de bolnavi cronici din România, vaccinul profesorilor, al militarilor, al funcționarilor publici sau al părinților mei.

Nu voi profita de locul oferit de olteni în Parlamentul României ca să mă vaccinez printre primii!

Le-am promis siguranță oltenilor, iar pentru mine, sănătatea lor este mai importantă decât o poză într-un tricou negru, cu masca pe față și acul seringii în muschi.

Dacă unii fac astfel de jocuri penibile de imagine, eu prefer să fiu ultimul care se vaccinează!” a declarat deputatul Florin Barbu.

Colegul său, Marius Iancu, are aceeași poziție:

„Graba strică treaba și…imaginea publică atunci când te înghesui să te vaccinezi printre primii… din etapa a doua. Este la modă poza de la vaccinare, în tricou negru și cu mușchii la vedere, dar să nu uităm că la modă este și bunul simț și respectul față de cetățenii care ne-au ales să îi reprezentăm, nu să beneficiem, de pe urma votului lor, ca să avem prioritate la vaccinare. Sunt multe categorii care au nevoie urgentă de vaccin, bolnavi cronici, cadre didactice, angajați care lucrează cu publicul sau în regiile de transport, militarii sau personalul din domniile de distribuție a energiei electrice, gaze și apă. Și eu mă voi vaccina pentru că îmi doresc să scăpăm de acest virus și să ne putem continua sănătoși viața și activitățile pe care le-am întrerupt acum un an, dar consider că, înaintea mea, trebuie să se vaccineze cateva milioane de români și câteva mii de olteni care au nevoie urgentă de vaccin”.

Printre primii care s-au vaccinat în județul Olt au fost parlamentarii liberali Liviu Voiculescu și Gigel Știrbu. Ei spun că vaccinarea e singura cale prin care vom reveni la normalitate și speră să transmită un mesaj de încurajare pentru cetățeni.

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie