luni, iunie 21, 2021
26.1 C
Craiova

Deputatul Adrian Chesnoiu: „Copiii noștri, alba-neagra Guvernului”

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu se arată revoltat că Guvernul nu majorează alocațiile pentru copii, deși fusese anunțată o creștere în etape în cursul acestui an.

„Iar se amână creșterea alocațiilor pentru copii! Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, a anunțat aseară președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

E clar: majorarea alocației NU va fi efectuată în acest an, deși Guvernul Orban prevăzuse inițial că va crește în două etape în 2021. Și Raluca Turcan anunța anul trecut că se vor găsi bani pentru majorarea alocațiilor conform legii.

Dar nu o luăm în seamă, având în vedere golurile de memorie și confuziile jenante pe care le face în ultima vreme.

Ca întotdeauna, prioritățile țării: educația, sănătatea, agricultura…se dovedesc a fi ultimele pe lista preocupărilor actualului Guvern, interesat mai degrabă cui și ce să mai vândă din proprietatea statului de la terenuri, până la companii strategice”, spune Adrian Chesnoiu, de la PSD Olt.

Ludovic Orban: „Banii o să fie alocați spre zone unde sunt necesari”

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus recent că Guvernul îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. „Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă”, a declarat Orban, la finalul ultimei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

Întrebat despre majorarea din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

„Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari – cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (…) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă”, a adăugat liderul PNL, citat de Agerpres.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an.

 

 

Ultimele stiri

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând...

Mai multe articole din aceeasi categorie