sâmbătă, iunie 22, 2024
26.2 C
Craiova

Deputatul Adrian Chesnoiu, de Ziua Națională a Învățătorului: „Este ziua celor care ne-au spus de atâtea ori că putem mai mult”

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, miercuri, 5 iunie 2024, cu ocazia Zilei Naționale a Învățătorului.

„Astăzi ne aducem aminte cu drag de învățătorul nostru, acea persoană care a deschis în sufletele noastre taina cititului și a socotitului, dorința de a afla și înțelege lucruri noi.
5 iunie este ziua dascălilor noștri, a celor care ne-au spus de atâtea ori că putem mai mult, că toți copii au ”aripi” și pot ”zbura”, că visurile noastre pot deveni realitate dacă suntem silitori și ne pregătim zi de zi”, a scris Chesnoiu.

Dascălul, „fabricant de oameni”

Politicianul a menționat că înțelege pe deplin cât de importantă este munca dascălului, amintind că învățătorii sunt cei care formează oameni și definesc destine, adunând „toate forțele nevăzute dintr-un copil” și ajutându-l să-și înțeleagă rostul în viață.

„Spunea Petre Țuțea atât de frumos că dascălul este un ”fabricant de oameni”, că are măiestria, talentul și priceperea de a atrage ca un magnet atenția și voința copilului, că poate să îl facă să creadă că își va găsi în viață cea mai bună variantă a lui”, a amintit Chesnoiu.

Deputatul a făcut public în acest context și numele învățătoarei sale. „Învățătoarea mea de la Școala Generală nr. 2 Caracal, doamna ELENA PETROI, a reușit cu mine! Cel puțin așa îmi place să cred! Astăzi sunt un om care înțeleg complexitatea lumii, puterea lucrurilor bătătorite, făcute la ”foc mic”, puterea de a înțelege și a fi înțeles, de a vedea lucruri pe care alții încă nu le văd, puterea de a ajuta oameni care încă nu se pot ajuta singuri.
La mulți ani tuturor Învățătorilor!”, a mai scris Adrian Chesnoiu.

Ultimele stiri

David Popovici, rege la Europenele de la Belgrad! Românul și-a păstrat titlul continental și la 200 m

David Popovici face senzație la Campionatul European de Natație de la Belgrad! Românul a obținut în această seară încă...

Mai multe articole din aceeasi categorie