sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Despre educația sexuală și nașterea la bărbați

Autor: Tudor Artenie

Educația sexuală a ținut prima pagină a ziarelor. Prin urmare, nașterea la bărbați a venit pe un culoar deja eliberat de prejudecăți. O grămadă de oameni au luat, cum se spune, atitudine. Unii mai pregătiți au vorbit ca din cărți, alții – au bătut câmpii cu grație. Iar alții, printre care mă număr și eu, am eliberat puțin sarcasm.

Să redevenim însă serioși. Între dorința de a face educație sexuală în școli și Raportul Matic, votat zilele trecute în Parlamentul  European, există o legătură foarte strânsă.

Raportul Matic este un document elaborat de europarlamentarul croat Predrag Matic. Culoarea sa politică: progresist-socialist. Cu bun-simț și râvnă desăvârșite, raportul trece în revistă probleme acute și grave legate de condiția femeii.

Raportul se referă la „situația sănătății și drepturilor sexuale și reproductive în UE”. Adică: lipsa realizării depline a femeii, nerespectarea drepturilor femeilor, a egalității de gen și a sănătății și a drepturilor sexuale și reproductive. Matic scrie despre nevoia de „educație sexuală cuprinzătoare, contracepție, avort, sănătate maternă și servicii de fertilitate”. Și mai scrie și de prevenirea violenței sexuale și de gen.

Educația sexuală în România e o poveste politică.

Aproape concomitent cu știrile din jurul raportului, spiritele înalte din politica românească au găsit un nou loc de joacă: educația sexuală. Am putea bănui că există o legătură între cele două mișcări politice. Europarlamentarii români din USR-PLUS au votat pentru aprobarea raportului. Parlamentarii de la București din același partid s-au poziționat imediat în favoarea introducerii orelor de educație sexuală în școlile din România. Iată o convergență de idei care arată deschiderea europeană a unui partid depășit de situația țării noastre.

Sigur că demersul progresist s-a întâlnit cu opoziția făcută de cei care nu sunt progresiști.

Din nefericire, ca întotdeauna când problemele societății românești ajung în parlament, ele se diluează, ajung subiect de „caterincă” și îi compromit teribil pe acei politicieni care se exprimă public despre acest subiect. Îi compromit pentru că arată că sunt complet nepregătiți, habar nu au ce vorbesc și, în realitate, singurul motiv pentru care „se exprimă” este capitalul politic cu potențial electoral. Vorbesc și despre progresiști, și despre cei care se opun acestora.

Realitatea e mult mai tristă. Și mai complexă.

Adevărurile din spatele celor două demersuri (cel european și cel național) este compus din bordeluri fără frontiere (legale sau ilegale), femei speriate, traume, drame și tragedii. Fete devenite mame înainte de a afla pe ce lume trăiesc. Fete și femei traficate. Interlopi care sunt frați de cruce și de meserie cu polițiști. Europarlamentari (nu români) prinși la orgii sexuale în chiar mari orașe europene. Cazul Caracal. Violența în familie. Declinul demografic. Lista e lungă, tristă și complexă.

Nașterea la bărbați.

Dintr-un exces de corectitudine politică, raportul Matic se referă undeva, într-un colț, la respectul și tratamentul medical pe care îl merită femeile care au devenit bărbați, dar au rămas cu organele genitale intacte și pot trece printr-un proces de fertilizare. Cum nimeni nu a explicat acest raport, lanțul glumelor a culminat cu dorința publicului de a-l vedea pe Dacian Cioloș gravid. Mărturisesc, nu m-am putut abține, și m-am alăturat dorinței publicului!…

Ambele teme, educația sexuală în școala românească și nașterea la bărbați, s-au potrivit peisajului românesc exact ca nuca în perete. Nu că primul nu ar fi necesar. Despre cel de-al doilea vă las pe voi să vă pronunțați. Însă ieșirea din starea acută de alienare nu se rezolvă cu studiul masturbării, ci cu investiții. Cu bărbați (și femei, să nu mă înțeleagă greșit careva) capabili, harnici, bine pregătiți. Care vor să facă treabă pentru țara asta de cerșetori, vorba lui Octavian Goga (munții noștri aur poartă…)

Dar nu e cazul să ne frământăm prea mult. Speriat de reacțiile publicului, Dacian Cioloș a explicat că a votat raportul Matic din rațiuni creștine. Sigur, acest răspuns ascunde o profundă necunoaștere a ceea ce numim creștinism. Tot sigur, dl Cioloș, etern înalt funcționar, nu a spus nimănui că raportul colegului său croat punea problema avortului la cerere într-o cheie perfect necreștină. Ca și pe aceea a medicilor care, liberi și posesori de conștiință, refuză azi să facă astfel de întreruperi de sarcină. Vor fi obligați să o facă. Copilul nenăscut nu are drepturi!

Așa că subiectele majore ale săptămânii trecute au trecut tot așa cum au trecut și alte subiecte minore. Cum ar fi, de pildă, alegerile locale din cele câteva localități rămase fără primar. Alegeri câștigate de ambele tabere. Rezultate trâmbițate cu emfază de Sorin Grindeanu și Rareș Bogdan, două primadone care ar putea rămâne gravide dacă nu se duc la orele de educație sexuală!

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie