miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Din Oltenia, la Tokyo. Slătineanca Irina Ciobanu: „Sunt emoționată, dar pregătită!”

Olimpiada de la Tokyo va începe pe 23 iulie. Delegația României numără 100 de sportivi, o mică parte fiind originari din Oltenia, iar euroolteniainfo.com vă prezintă poveștile lor. Azi, Irina Ciobanu, membră a echipei de tenis de masă. Ea este originară din Slatina, Olt, și a fost pregătită de antrenorul Petre Arnăutu. De altfel, Irina face parte dintre sportivii legitimați la CSM Slatina, club care este, practic, a doua ei casă.

„Mă simt în formă!”

Irina Ciobanu va pleca mâine spre Tokyo, cu o parte din delegația „Team Romania”. Cum se simte înainte de acest mare eveniment?

„Mă simt foarte emoționată, dar și foarte pregătită în același timp! După două săptămâni petrecute în cantonament la Izvorani, în care am avut câte două antrenamente pe zi, mă simt în formă și abia aștept să ajungem la Tokyo. Deși mâine este plecarea, proba pe echipe începe abia pe data de 1 august, deci mai avem și acolo timp suficient de acomodare și pregătire”, a declarat ea pentru euroolteniainfo.com.

Un „băiețoi” plin de energie

Tenisul de masa e o pasiune veche de-a Irinei… În 2002, antrenorul Petre Arnăutu s-a dus la Școala Generală nr. 8 din Slatina ca să caute viitori sportivi pe care să îi îndrume spre performanță. Alegea de regulă cam 10 – 15 copii, pentru că știa că nu vor rămâne prea mulți. Printre ei era și micuța Irina Ciobanu. Avea 7 ani și era un „băiețoi” plin de energie.

Din cei 10 – 15 copii selectați, au rămas doi. Irina e unul dintre ei. „Am fost foarte muncitoare. N-am lipsit de la niciun antrenament”, ne spune Irina, care și-a făcut deja bagajul pentru olimpiadă. „Dacă am în bagaj paleta, tenișii și echipamentul, e destul!”, spune ea. „Drumul spre Tokyo a început acum 18 ani, pentru mine. Dar e un drum dificil. Nu e ușor să te bați cu atâtea adversare, să ai atâtea competiții. Iar acum, mai ales, așteptările sunt foarte mari, se dorește o medalie, este singura care ne lipsește, sperăm să reușim”, ne-a mai spus Irina Ciobanu.

Tricolorii vor concura la Tokyo 2020 la 17 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, judo și tenis.

Plecarea spre Tokyo – mâine, la ora 10.05

Primul grup va pleca spre Tokyo mâine dimineață, de la ora 10.05, de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni – Salonul Oficial, cu un avion charter al companiei SMARTWINGS. Aeronava de tip Boeing 737-800 are o configurație monocabină de tip ”economy” și o capacitate de 189 de locuri.

Cei patru piloți și tot atâția însoțitori de bord care vor zbura cu charter-ul vor fi testați RT PCR de un laborator mobil, iar ofițerul COVID-19  al delegației României îi va supune unui test rapid antigen înainte de urcarea în avion.

Printre cei 128 de pasageri care se vor regăsi la bordul aeronavei se numără componenții loturilor României de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

În ziua următoare, vineri 16 iulie, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni și tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenții Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism și ciclism.

Le urăm succes!

Ultimele stiri

Vâlcea: 70 de persoane au coborât din tren după ce locomotiva a luat foc

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, azi, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu - Râmnic, după ce locomotiva...

Mai multe articole din aceeasi categorie