luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

Direcția Regională de Drumuri Craiova condusă, în premieră, de o femeie

Pistol Constanța a fost numită la conducerea Direcției Regionale de Drumuri Craiova, după ce Bogdan Bratu, fostul director, a fost trimis în judecată pentru înșelăciune.

Până la numirea în funcție,  Constanța Pistol a condus departamentul de investiții din DRDP și, pentru scurt timp, pe cel de implementare proiecte. De profesie este inginer, absolventă a Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri. De asemenea, ea deține și un Certificat de atestare responsabil tehnic cu execuția – RTE în domeniul Construcții rutiere, drumuri, poduri, dar și Autorizație Diriginte de șantier pentru drumuri, poduri, tunele, piste de aviație, transport pe cablu – de interes național.

Potrivit propriului CV de pe site-ul DRDP, Constanța Pistol se descrie ca fiind o persoană care are „capacitate de analiză si sinteză, de previziune a evenimentelor, de a stabili relaţii. Dă dovadă de toleranţă, calm, perseverenţă, are abilităţi de comunicare interpersonală și are un spirit creativ si inovativ”.

Conform declarației de avere, noua șefă a DRDP este stabilă financiar – are bani în patru conturi bancare, două case și două terenuri.

Teoretic, Constanța Pistol îl înlocuiește pe Bogdan Bratu până la clarificarea situației juridice a acestuia. El a fost trimis în judecată de DNA pentru că și-ar fi falsificat o diplomă de studii și ar fi încasat ilegal salariu de director al Direcției, dar până la condamnare – dacă va fi una – mai durează. Între timp, cei 842 de angajați aveau nevoie de un șef iar Constanța Pistol are un nume bun în companie – este văzută ca un profesionist și un om corect, modest și muncitor.

Ultimele stiri

Azi sărbătorim Mica Unire: 163 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele...

Mai multe articole din aceeasi categorie