Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Directorul Filarmonicii din Craiova le doreste “macar un glont in cap” mamelor care au iesit cu copiii la protestele din Piata Victoriei!

Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii „Oltenia” care a declanșat o adevărată furtună mediatică după ce a scris pe Facebook că le dorește „măcar un glonț în cap” mamelor care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei, revine cu un nou mesaj.

În cele din urma, el a postat pe rețeaua de socializare un text prin care își cere scuze pentru acele afirmații.

„Deși m-am exprimat la sens figurat – eu nefiind o persoană conflictuală și violentă – exprimarea mea a fost nepotrivită, drept pentru care, cer scuze publice tuturor acelora care s-au simțit lezați de comentariul meu”, afirmă acesta. Totuși, Zamfir nu intenționează să demisioneze, în ciuda celor cerute de cei care au comentat subiectul în ultimele zile.

„De la momentul în care am obținut prin concurs funcția de manager al Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, am realizat alături de colegii mei o multitudine de proiecte, care au adus Craiova în prim-planul peisajului cultural-artistic al României. Pentru că am responsabilitatea de a continua aceste proiecte, nu cred că este momentul să mă retrag din această funcție.

Acest comunicat nu se dorește a fi o justificare, ci doar lămurește contextul în care s-a produs acel nefericit comentariu pentru care, încă o dată, doresc să cer scuze tuturor celor care s-au simțit lezați de exprimarea mea neinspirată, formulată într-un moment al unui adevărat uragan mediatic și social”, mai afirmă Zamfir.

 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că se dezice de afirmațiile managerului Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Zamfir, și că așteaptă de la acesta un punct de vedere oficial vizavi de postarea de pe contul său personal de Facebook, care a atras reacții dure din partea internauților și a unor persoane publice.

Gabriel Zamfir a reacționat după incidentele de la protestul de vineri seară, scriind pe pagina proprie de Facebook că mamele care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei merită „măcar un glonț în cap“, pentru că „se știa că nu e un protest pașnic, așa cum ar trebui să fie în democrație!“.

Mihail Genoiu și-a spus, marți, punctul de vedere legat de postarea lui Gabriel Zamfir. „Am fost chestionat pe această întrebare și m-am dezis și eu și primăria și consiliul local de declarațiile directorului de la Filarmonică. L-am chemat ieri la mine (luni, n.r.), am avut o discuție și i-am solicitat să clarifice această poziție, dacă a fost o scăpare, o greșeală sau un punct de vedere. I-am cerut să facă public ceea ce s-a întâmplat cu acest fragment care a apărut pe contul lui de Facebook. Așteptăm poziția lui față de această postare, dar, vă repet încă o dată, că eu, ca primar, noi, primăria și consiliul local ne dezicem de afirmațiile lui. Consider, pe baza afirmațiilor pe care le-a făcut, că a fost o greșeală de exprimare, dar așteptăm răpunsul lui”, a comentat edilul Craiovei.

Reacția lui Gabriel Zamfir a devenit virală pe internet în cursul zilei de duminică, postarea sa având circa 1.700 de distribuiri și aproape 350 de comentarii, negative într-o proporție covârșitoare. Mai multe persoane publice au luat imediat atitudine, iar liberalii doljeni au cerut demiterea lui Zamfir din funcția de manager al Filarmonicii „Oltenia“.

În cursul zilei de duminică, Gabriel Zamfir a postat pe Facebook o fotografie cu art. 30 din Constituție privind „libertatea de exprimare“, apoi și-a închis pagina de pe rețeaua de socializare, redeschizând-o luni.

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of