Directorul Penitenciarului din Targu Jiu este urmarit de Directia Anticoruptie Craiova! Vezi ce acuzatii i se aduc!

Începând din data de 7 august 2018, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu are calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupție, instrumentat de procurorii DNA Serviciul Teritorial Craiova. Anunțul a fost făcut presei de către secretarul general al FSANP, Cosmin Dorobanțu, în timpul grevei japoneze de la închisoarea din municipiu. Acuzele privesc obținerea unor sponsorizări de la deținuți și apropiați ai unor deținuți, care au trecut prin unitatea de detenție de la Târgu-Jiu.

La sesizarea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcția Națională Anticorupție (DNA) -Serviciul Teritorial Craiova a început urmărirea penală împotriva directorului Ion Popescu, cel care conduce Penitenciarul Târgu-Jiu, pentru fapte de luare de mită și trafic de influență. Federația a sesizat atât ANP, cât și DNA în legătură cu faptul că acesta ar fi făcut favoruri constând în vizite intime și alte recompense unui deținut, în schimbul unor foloase primite de la concubina acestuia, prezentând și documente care să probeze aceste acuzații. Mai exact, contracte de “sponzorizare” între concubina deținutului și directorul penitenciarului, dar și declarații notariale care dovedesc, în opinia liderilor FSANP, că sponsorizarea a avut un interes, dar și procese-verbale de predare-primire.

Liderul FSANP, Sorin Dumitraşcu, a declarat recent că sub pretextul unor sponsorizări, directorul penitenciarului din Târgu-Jiu ar fi solicitat concubinei deținutului Săndel Alexandrescu, fost patron de farmacie, de loc din Argeș, medicamente, materiale şi utilaje pe care aceasta le-a predat directorului Ion Popescu, fără însă a fi certificată înregistrarea acestora în gestiunea penitenciarului.

“Faptele directorului Ion Popescu, numitei MDL şi deţinutului AS se încadrează ca infracţiuni de luare, respectiv, dare de mită şi trafic, respectiv, cumpărare de influenţă (art. 289 – 292 Noul Cod Penal), iar acesta nu este la prima abatere, în 2014 acesta fiind anchetat pentru fapte similare în favoarea deţinutului Ionel Manţog. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor va sesiza şi organele de urmărire penală existând suspiciunea că Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl va face scăpat şi de această dată pe directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, comisarul Ion Popescu. Anchetatorii vor trebui să verifice şi alte aşa-zise sponsorizări, care au fost făcute direct către şeful penitenciarului, dar şi câte dintre bunuri şi cât exact din sumele de bani ‘sponsorizate’ au ajuns la acesta. Aceste documente descoperă doar vârful icebergului corupţiei de la Penitenciarul Târgu-Jiu”, a declarat, în iulie, Dumitraşcu.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu