Doi bloggeri din Anglia, aflaţi într-o călătorie în jurul lumii, s-au îndrăgostit de România

Doi bloggeri din Regatul Unit, Rapha şi Wendy, s-au trezit într-o bună zi că ar prefera să fie în Himalaya sau în junglele din Borne, decât blocaţi în traficul de pe B 2192. În 2014 au vândut tot şi şi-au luat lumea în cap. După ce au văzut toată Asia, s-au aventurat şi în Europa, într-o dubiţă. De o lună sunt în România.    „Amândoi voiam să venim în România în principal datorită Munţilor Carpaţi şi să vizităm şi Transilvania. În Marea Britanie numele este sinonim cu Dracula, aşa că ne-a intrigat cu adevărat să vizităm zona, sună atât de misterios! Desigur, ştim că este ficţiune completă, dar asta este şi partea distractivă. De asemenea, am vrut să experimentăm tradiţiile populare, să vizităm numeroasele locuri istorice de aici şi să ajungem la Marea Neagră.

România este portretizată ca o ţară săracă şi înapoiată în vest. A fost o experienţă fantastică. Când mă uit la voi, văd o adevărată combinaţie de rase: grecească, turcă, germanică, slavă. Ne place mâncarea în general. Cineva pe care l-am întâlnit mi-a spus că Guvernului României i-a fost acordat un grant imens de către UE pentru dezvoltarea infrastructurii, dar s-a folosit doar o mică parte şi s-au trimis banii înapoi. Nu ştiu cât de adevărat este acest lucru, dar sună ca şi cum ar fi vorba despre corupţie”, a declarat Raphael Gallois într-un amplu interviu în exclusivitate pentru „Adevărul”.

Amândoi voiam să venim în România în principal din cauza Munţilor Carpaţi şi să vizităm şi Transilvania. În Marea Britanie numele este sinonim cu Dracula, aşa că ne-a intrigat cu adevărat să vizităm zona, sună atât de misterios! Desigur, ştim că este ficţiune completă, dar asta este şi partea distractivă.

De asemenea, am vrut să experimentăm tradiţiile populare, să vizităm numeroasele locuri istorice de aici şi să ajungem la Marea Neagră. Curiozitatea noastră este uriaşă, dacă o ţară are locuri interesante de vizitat, vrem să le vedem.

De asemenea, am văzut deja majoritatea ţărilor din Europa de Vest şi Europa Centrală, aşa că, în mod firesc, Europa de Est a fost pasul logic. În afară de o zi rapidă din Bratislava, prima ţară vizitată, dar tot fugitiv, a fost Ungaria.

Ca turist este o ţară fantastică de vizitat, dar ne imaginăm că pentru unii oameni viaţa este foarte dificilă. Nu avem probleme nici cu câinii vagabonzi, ne plac câinii şi ei o pot simţi din partea noastră. Am văzut mulţi oameni săraci şi este întotdeauna trist să vezi şi gunoie de plastic pe câmp şi în păduri. Nu spunem că alte ţări ar fi perfecte, dar se pare că există mai mult gunoi în România, în special în mediul rural, decât în ţările învecinate.

Oamenii trebuie să fie educaţi mai bine despre impactul asupra mediului. Sunt sigur că cei mai mulţi sunt conştienţi. Oricum, în mass-media socială (pe care românii o iubesc, din ceea ce văd) atât de multe articole sunt împărtăşite despre impactul pe care plasticul îl are în oceane, spre exemplu. Luaţi-vă gunoiul acasă, oameni buni, nu-l mai lăsaţi pe unde vă duceţi!

Sursa: www.adevarul.ro

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu