Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Doljul, in top 5 national la numarul de someri!

Statul român se laudă cu numărul mic de şomeri, dar uită să spună că nu le plăteşte indemnizaţii decât în procente infime, că ieşirile din statistici se fac pe alte motive decât angajarea şi că există judeţe unde intrarea în şomaj este o condamnare cu executare pe termen lung, scrie realitatea.net.

Cei mai mulţi şomeri pe termen lung provin din judeţele Dolj (14.900), Galaţi (11.000), Buzău (10.300), Teleorman (9.300) şi Vaslui (8.400), potrivit celei mai recente raportări ANOFM, pe luna martie.

Situaţia nu este mult diferită în Neamţ, Iaşi, Bacău şi chiar Bucureşti.

Din totalul de 332.000 de şomeri la nivel naţional în luna martie, peste 266.000 nu primesc niciun fel de indemnizaţie de la stat.

Mai mult de formă în tabelele şomajului, românii fără serviciu ies la fel de repede din statistică.

În cursul anului 2017, au ieşit din şomaj 616 mii de români. Dintre aceştia, doar 290 de mii şi-au găsit un loc de muncă, deci mai puţin de jumătate! Iar un sfert dintre “norocoşi” (75 de mii) au semnat contracte pe perioadă determinată.

Ce s-a întâmplat în cazul marii majorităţi a “ieşirilor din şomaj”? Motivele sunt variate, dar nu au legătură cu intrarea în câmpul muncii: nu şi-au reînnoit cererile de loc de muncă, au intrat în concediul de maternitate, nu s-au prezentat la obţinerea vizei periodice etc.

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of