Donald Trump il invita pe Klaus Iohannis la Casa Alba, pentru a doua oara in mai putin de doi ani! Intalnirea va avea loc pe 20 august!

Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele SUA Donald Trump peste două săptămâni, la Casa Albă, a anunțat instituția prezidențială americană într-un comunicat. Este a doua oara cand Trump il primeste pe Iohannis in actualul mandat, performanta cu care putini oameni politici si sefi de stat se pot mandri.

Discuțiile celor doi lideri vor avea în prim-plan provocările în materie de securitate, dar și modalitățile de a duce mai departe, pe baze reciproc avantajoase, parteneriatul celor două țări în materie de comerț și energie. Vizita din 20 august a președintelui Iohannis în Statele Unite are loc și în contextul în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de la aderarea țării la NATO.

„Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări împreună cu președintele Iohannis”, se arată în comunicatul transmis de Președinția SUA.

La scurt timp după anunțul oficialităților americane, și Administrația Prezidențială din România a confirmat vizita președintelui Iohannis din SUA, pe 20 august.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai fost în vizită în Statele Unite în iunie 2017. El a fost primul lider est-european primit de președintele Trump. 

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu