Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Donatie impresioananta a lui Andrei Serban pentru olteni! Vezi ce opere a oferit marele regizor pentru Muzeului Cărții și Exilului Românesc de la Craiova!

Marele regizor Andrei Serban arata inca o data ca Romania si Oltenia, in special, raman in inima lui. marele om de arta care a cucerit prin creativitatea si talentul sau atat Statele Unite, cat si intreaga lume, a facut inca un gest de mare generozitate.

Serban a donat catre Muzeului Cărții și Exilului Românesc de la Craiova o adevarata colectie care cuprinde afișe, cărți, note personale în legătură cu diferite spectacole de teatru și operă, caiete de regie, indicații din timpul repetițiilor, materiale pregătitoare, fonduri documentare pentru spectacole, numeroase interviuri apărute în diverse publicații prestigioase, cronici și extrase din presa internațională, fotografii personale și profesionale, corespondență, casete VHS, DVD-uri, CD-uri, precum și alte bunuri culturale și obiecte personale.

Andrei Șerban s-a născut în 21 iunie 1943 la București. A regizat, la vârsta de doar 13 ani, Năpasta lui Caragiale, în care a și jucat pe Ion Nebunu, o melodramă care anunța parcursul fulminant la care avea să se înhame tânărul regizor. Considerat, după fericita caracterizare a lui Robert Brustein, important critic și creator de teatru,  „unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din perioada postbelică”, Andrei Șerban a absolvit, în 1968, după șapte ani de studiu, cursurile de actorie și apoi regie la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București.

A urmat o cariera fulminanta pe scenele de teatru sin America si din intreaga lume.Din pacate, in Romania, cu catvea mici exceptii, Andrei Serban a refuzat sa regizeze, nemutumit de situatia tarii si a culturii romanesti de-a lungul anilor.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of