joi, decembrie 9, 2021
1 C
Craiova

Doru-Nemuritorul, cel mai iubit preot de spital din Oltenia! Aduce zâmbet şi culoare în vieţile nevoiaşilor şi este campion la acte de caritate!

Părintele Ion Doru Iagăru face parte din prima generație de preoți de spital, încadrat în Ministerul Sănătății din 1996. Și-a început slujirea ridicând, doi ani mai târziu, biserica de lemn, în stil mara­mu­re­șean, din curtea Spitalului Municipal Caracal, aproape de ceea ce sfinția sa numește „marea familie a Bisericii”.

Ion Doru Iagăru este unul dintre acei oameni născuţi pentru a vindeca suflete şi inimi, pentru a schimba culorile sumbre ale vieţii, într-un curcubeu. Oferă, prin ceea ce face, bucurie, în cel mai firesc mod cu putinţă.

„Faptul că sunt preot mă ajută să am o legătură directă cu cei aflaţi în suferinţă. Preotul este solicitat la căpătâiul bolnavului, la căpătâiul muribundului, i se cere sprijinul în multe situaţii. Din primele zile ale pastoraţiei mele, am dorit să încerc să schimb culorile sumbre, în culori vesele”, spune preotul Ion Doru Iagăru.

Când nu se ocupă de campaniile din preajma marilor sărbători creştine, preotul are grijă ca sâmbătă de sâmbătă, să treacă pragul secţiei de pediatrie a Spitalului Caracal, pentru a le oferi micuţilor pacienţi un sfârşit de săptămână mai frumos. Încearcă să dea o mână de ajutor şi pentru a îmbunătăţi condiţiile şi dotările de aici.

Toţi cei care au avut nevoie de ajutorul său, l-au primit. A reuşit fără a avea sprijin financiar de la oameni de afaceri, ci de la credincioşii modeşti. Fiecare a contribuit cu cât a putut. Sumele strânse din „bănuţii văduvei”, cum îi place să spună, sunt importante şi cu ele s-au făcut lucruri mari.

„Uneori ne găsesc ei pe noi, alteori îi găsim noi pe ei. Ultimul caz, de exemplu, ni s-a adus la cunoştinţă la o sfeştanie. O familie cu trei copii, tatăl decedat, fără posibilităţi materiale. Ne-am implicat şi i-am ajutat cu cele necesare pentru un trai mai bun”.

Preotul spune că nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăieşte atunci când îi ajută pe cei aflaţi la nevoie. Îi îndeamnă pe toţi să nu mai fie indiferenţi. Nu trebuie să fim doar credincioşi, ci şi buni practicanţi. Doar astfel vom trăi sentimentul bucuriei binefacerii.

Pentru implicarea sa semnificativă în proiectele filantropice ale Bisericii, părintele Ion Doru Iagăru a primit, în 2015, din partea Preafericitului Părinte ­Patriarh Daniel, Diploma omagială „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

 

Sursa: TVR Craiova

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie