Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Dragnea, Dancila si Iohannis in aceeasi tribuna la defilarea militara de la Arcul de Triumf! Au fost prezenti si presedintii de dupa 1989, cu exceptia lui Ion Iliescu!

Liviu Dragnea a fost prezent la parada militara de 1 Decembrie, chiar daca anuntase ca nu va veni din auza faptului ca este bbolnav. Liderul PSD a luat loc chiar in tribuna oficiala alaturi de presedintele Iohannis! Langa ei au asistat la defilare si premierul Dancila, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si fostii presedinti Traian Basescu si Emil Constantinescu. A lipsit dar Ion Iliescu.

Pentru prima dată, parada militară a început cu forțele aeriene care, de obicei, încheiau defilarea.

Singurul moment stanjenitor a fost cel in care au defilat trupele Jandarmeriei. Acestea au fost huiduite de o parte din public, din cauza interventiei dure din 10 august. persoanele care huiduiau s-au si intors cu spatele la jandarmi in semn de protest.

La sfârșitul paradei, Klaus Iohannis s-a dus și a dat mâna cu mai mulți oameni din public, cărora le-a spus ”La mulți ani!”, șeful statului primind urări similare din partea lor. De remarcat, ca la momentul in care a venit in tribuna oficiala, Iohannis nu a dat mana cu niciun oficial.

Nu mai puțin de 4.000 de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP au defilat în Capitală, împreună cu peste 200 de mijloace tehnice, în timp ce aproape 50 de aeronave vau survolat orașul. La paradă au participat și 500 de militari străini, unii și cu tehnică de luptă. La Paradă au defilat și primele transportoare blindate Piranha 5 ale României, inclusiv modelel cu turelă cu tun de 30mm, dar și un lansator de rachete Patriot din dotarea forțelor americane.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of