vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

Dragnea se pregătește să reintre în scenă

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, se pregătește să iasă în public. Anunțul a fost făcut de prietenul său Codrin Ștefănescu: „În curând va ieși la tv! Foarte curând! În seara asta ne-au dat și doctorii câteva vesti bune, deci e apt de luptā! Va continua tratamentul pentru problema de la coloanā, evident, dar asta nu reprezintā un obstacol! Am vrut sā vā anunț, sā știți și sā sperați!”, a scris Ștefănescu pe Facebook.

Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Giurgiu. Declarațiile pe care le-a făcut la ieșirea din penitenciar au fost extrem de dure, atât la adresa actualei coaliții, cât și a foștilor colegi social-democrați, despre care a spus că l-au vândut.

„După doi ani de chin și suferință, abuzuri și umilințe… Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am intrat aici România era o țară prosperă, care avea speranță. Din păcate acum e o dictatură feroce, e o țară în care libertatea de exprimare e în pericol. Viitorul României este amanetat. Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanţă când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăţia ceea ce eu nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic.

Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni, pentru că la Tribunalul Bucureşti e destul de clar ce s-a întâmplat.

În primul rând vreau să mă caut de sănătate. Sănătatea mea a fost afectată în mod foarte serios aici. În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine. DNA să-i ancheteze pe cei care jefuiesc țara. Discutăm de un jaf generalizat. PSD nu mai e partid. PSD nu e condus în acest moment, e în buzunarul SRI. M-au vândut. Vreau să le mulțumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis scrisori”, a spus fostul lider PSD.

Context politic

Liviu Dragnea revine pe scena publică într-un context politic favorabil social-democraților. Ultimul sondaj de opinie arată că PSD este la 34 la sută, în timp ce PNL, măcinat de scandaluri la vârf și secătuit de competiția internă pentru președinția partidului, a ajuns la 18%. AUR a devansat USR, mizând pe mesajul traditionalist, opus celor din USR Plus.

Rămâne de văzut dacă Dragnea se alătură foștilor colegi – greu de crezut – sau anunță crearea unei noi formațiuni, unde să îi adune lângă el pe cei nemulțumiți de Marcel Ciolacu și de politica acestuia, considerată de unii mult prea „cuminte” pentru cel mai mare partid de Opoziție. Nu sunt excluse nici asocierile: Dragnea s-ar putea alătura AUR sau ecologiștilor din PER, formațiune în care s-au refugiat o parte din foștii social-democrați.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie