Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

EDITORIAL: Drumul Expres Craiova – Pitesti sau pariul unei regiuni cu ea insasi!

Oltenia continua sa astepte doua mari proiecte care au tinut afisul in campania electorala: Spitalul Regional si Drumul Expres Craiova – Pitesti. Sunt doua obiective vitale pentru regiune, obiective care insa se lasa inca asteptate.

Si asta pentru ca politicienii si autoritatile locale, dupa ce le-au vanturat prin fata alegatorilor in campanie, au cam uitat de ele sau le-au tratat ca niste proiecte de duzina. Spitalul Regional mai are de luptat cu birocartia romaneasca, pana si comisarul european Corina Cretu aratandu-si dezamagirea de modul cum Ministerul Sanatatii si autoritatile locale au jucat un fel de alba-neagra cu terenul pe care urma sa fie construit. O alba – neagra care a dus la intarziere nepermisa a demararii lucrarilor si la riscul de a pierde finantarea de 50 de milioane de euro pe care o punea la dispozitie Uniunea Europeana.

Drumul expres Craiova – Pitesti este si el un fel de Fata Morgana a proiectelor de anvergura din Oltenia. Promis de multi ani, drumul expres abia acum a inceput sa prinda viata. Si a prins viata dupa ce autoritatile au decis sa acorde construirea lui unor firme solide care au puterea si logistica de a-l pune in practica: italienilor de la Tierenna Scavi si romanilor de la firma lui Dorinel Umbrarescu. Sunt doua companii care au astfel de proiecte la activ si poate fi un semnal ca si in Oltenia marile proiecte de infrastructura pot fi castigate si de firme adevarate, si nu de toate societatile fondate de ospatari si  soferi, care castiga licitatii, tot timpul, la preturi dezavantajoase pentru stat.

Pana cand Oltenia va intra intr-o zodie a normalitatii in ceea ce priveste incredintarea corecta a lucrarilor de infrastructura, ne vom minuna in continuare de razboaie de genul celui de la Craiova, unde Primaria si celebra firma Tel Drum se razboiesc pentru 3 strazi si pentru 2,4 milioane de euro.

Cum am mai spus, Oltenia trebuie sa iasa din epoca in care firmele de ospatari si soferi castiga licitatie dupa licitatie. Trebuie sa se gandeasca la un viitor european si la o dezvoltare care sa aduca bunastarea si in aceasta parte de tara atat de afectata de saracie. Este practic pariul unei regiuni intregi cu ea insasi. Conditia este ca politicienii si tot ce inseamna autoritati locale sa se gandeasca la binele public in fiecare an si nu o data la 4 ani, asa cum s-a intamplat pana acum.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of