Dubla măsură a plăcuțelor de înmatriculare suedeze

Autor: Tudor ARTENIE

„Înjurătura care ne unește” este titlul unui articol scris de Gabriel Liiceanu. Se referă la textul celebru al plăcuțelor suedeze. A fost publicat la 7 august 2018.

Celebrul autor făcea apologia acestei înjurături ordinare, ridicând-o la nivel de revoluție. Ne îndemna pe toți să o privim astfel. „Așadar, nu vă scandalizați, dragii mei intelectuali, colegi și prieteni care suferiți de răul vulgarității”, ne spunea Liiceanu, girând cu emfază un exercițiu de propagandă.

Au trecut doi ani și iată, ca într-o serie de filme de categoria B, „Muia se întoarce!” Vorba-aceea: bâta are două capete. De această dată, victima înjurăturii prețioase este ministrul muncii, dna Violeta Alexandru.

Duduia își publicase numărul de telefon pe pagina ei de Facebook. Pagină publică. Un specimen toxic din așa-numita presă românească a prezentat numărul de telefon al doamnei la televizor. Iar doamnei ministru i s-a umplut căsuța de mesaje de înjurături.

Doamna ministru s-a sufocat de indignare.

Doamna Alexandru lucrează cu dublă măsură. A trecut peste un episod similar, când ea însăși făcuse public un număr de telefon al unui director de casă de pensii, ca să îl sune lumea pe ăla. A trecut peste bucuria politică a muii cântate de Liiceanu. Acum, când doamna se află la celălalt capăt, e greu de înghițit!…

Dubla măsură dezumanizează.

Abia acum Liiceanu ar fi putut să scrie că înjurătura ne unește pentru că înjură toți, pe toată lumea. Când lauzi degradarea, te degradezi. Când președintele României se face că nu aude și că nu vede, mai are un singur lucru de făcut – să tacă. Iar imaginea cu cele trei maimuțe cu labele la ochi, urechi și gură devine astfel simbol al unității politice.

Îmi pare rău de înjurăturile încasate de doamna ministru și că nu pricepe ce este dubla măsură. O dor insultele pentru că o lovesc în orgoliu. Prestația dumneaei administrativă este un continuu exercițiu de imagine, fără suport real. Priviți-i pagina de Facebook – are mii de fotografii cu propria persoană. Citiți-i textele: sunt toate despre ea însăși. Valul de invective venite pe telefonul care era, oricum, public, e oribil. Dar cine sapă groapa altuia, cade singur în ea!

Nu, românii nu sunt ticăloși, ci disperați!

Azi a început școala, iar în țara europeană România singurul lucru pe care îl știu toți este că mâine va fi mai rău. De ce? Pentru că țara e condusă de prea multă vreme de o armată de troglodiți care, atunci când nu au ce arăta poporului, îi prezintă insulta ca pe o soluție de supraviețuire. Oricât ar insista Liiceanu, muia nu ține de foame!

Articole asemanatoare