joi, decembrie 9, 2021
1 C
Craiova

După patru licitații eșuate, încep reparațiile la Colegiul „Mircea cel Bătrân” Vâlcea

După patru licitații eșuate, încep lucrările la Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea.

Ieri s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare termică la internatul şi cantina colegiului, proiect cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Anunțul a fost făcut de Primăria Râmnicu Vâlcea, printr-un comunicat.

„După mai multe proceduri de selecţie anulate ca urmare a neprezentării unor firme interesate, proiectul a fost adjudecat la cea de-a patra lansare în SEAP, iar în data de 24.03.2020 s-a încheiat contractul de execuţie a lucrărilor cu o durată de 12 luni.

În cadrul acestui proiect al cărui obiectiv specific îl constituie creşterea eficienţei energetice urmează să fie realizate mai multe lucrări, printre care izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă din PVC pentacameral, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel (în pod), izolarea termică a planşeului peste subsol, înlocuirea totală a distribuţiei instalaţiei de încălzire, repararea/refacerea distribuţiei de apă caldă menajeră, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED cu durată mare de viaţă şi consum redus, montarea de panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea parţială a consumului electric, precum şi refacerea tencuielilor degradate, a şarpantei, a învelitorii din ţiglă ceramică, a trotuarelor de protecţie din jurul clădirilor etc”, se arată în comunicat.

Internatul Colegiului are 5 etaje și o sală de mese cu o capacitate de 500 de locuri. Clădirea liceului, construită în stil brâncovenesc, este o atracție turistică a orașului.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie