luni, septembrie 27, 2021
24.7 C
Craiova

După #Rezist, comunitatea Declic nu-l mai vrea pe Cîțu: depune denunț la DNA

Organizatoarea protestelor #Rezist, comunitatea Declic, va depune un denunț la DNA pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal. Printre cei vizați să apară la televiziuni și să îl promoveze pe Florin Cîțu figura și președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

„Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea” susține Tudor Brădățan, directorul executiv al Declic.

Menționăm că Mioara Costin a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Petiție împotriva ministrului Mediului

Nu doar șeful Guvernului este vizat de cei de la Declic, ci și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Împotriva acestuia a fost inițiată o petiție online care a strâns deja peste 10.000 de semnături. Ei îi reproșează lui Tanczos Barna o serie de fapte, cum ar fi că nu protejează pădurile și biodiversitatea, că nu a luat măsuri pentru a stopa balastierele, că nu interzice importul de deșeuri etc. Textul petiției, AICI.

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie