vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

E anchetă în Poliţia Slatina! Un afiş prin care angajaţilor li se cer 2 lei lunar pentru serviciile de curăţenie a fost fotografiat, pe holul instituţiei, şi trimis ministrului Carmen Dan!

Poliţia Olt a deschis o anchetă internă după ce pe holul Poliţiei Slatina a apărut un afiş prin care se cere angajaţilor să contribuie lunar cu câte doi lei pentru serviciile de curăţenie din instituţie.

Preşedintele Sindicatului Europol Olt, Alen Nuţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că afisul a fost fotografiat de mai mulţi locuitori ai Slatinei, pe holul sediului Poliţiei, iar imaginile au fost trimise sindicatului Europol.

”Afisul a fost fotografiat de mai mulţi cetăţeni din municipiul Slatina şi trimis pe adresa de email a organizaţiei noastre sindicale. Oamenii nu ştiu dacă l-au luat în râs sau l-au considerat ca şi normal, dar am fost sesizaţi de cetăţeni de acest aspect, care presupun că nu le-a plăcut. Ca atare, am luat atitudine şi am publicat afişul pe site-ul nostru. Nu e vorba de o sumă exorbitantă, e vorba de o sumă derizorie, dar gestul în sine a deranjat mai mulţi colegi de-ai mei pentru că subfinanţarea noastră e în continuare susţinută din banii poliţiştilor. Presupun că lipsa fondurilor din cadrul ministerului a dus la acest aspect, dar credeţi că este legal ceea ce fac? Presupun că cel care a făcut anunţul şi l-a publicat trebuie să îşi asume. Dar este legal? Legal nu este”, a declarat Alen Nuţu.

Sindicaliştii de la Europol au trimis imagini cu afişul şi ministrului de Interne, Carmen Dan, Alen Nuţu spunând că ”poate are ea mărunt 2 lei să le dea şefilor de la Poliţia Slatina”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt au declarat că se vor face verificări în acest caz.

”În urma apariţiei pe site-ul sindicatului Europol a unui anunţ privind solicitarea Poliţiei municipiului Slatina către poliţiştii din subordine de a contribui financiar în mod voluntar cu suma de 2 lei lunar, facem precizarea că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus efectuarea de verificări în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie