luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

E Ziua Mondială a Turismului. Mesajul unui antreprenor oltean

Ziua mondială a turismului este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 159 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

UNWTO a stabilit ca tema Zilei mondiale a turismului 2021 să se concentreze asupra turismului pentru o creştere incluzivă („Tourism for Inclusive Growth”), fiind „o oportunitate de a privi dincolo de statisticile din turism şi de a recunoaşte că, în spatele fiecărui număr, există o persoană”. Sărbătoarea oficială din acest an va fi găzduită de Coasta de Fildeş, celebrând capacitatea turismului de a stimula dezvoltarea incluzivă şi rolul pe care îl joacă în promovarea respectului, generând în acelaşi timp oportunităţi pentru multe milioane de turişti şi angajaţi în turism din întreaga lume.

Radu Voinea: „Va ieși soarele și pe strada noastră!”

Contactat de euroolteniainfo.com, managerul agenției de turism Business Trip din Slatina spune că în acest an, mai mult a niciodată, ONU a lansat un concept care se potrivește perfect țării noastre.

„Mă refer la acest gen de turism în care sunt incluse comunitățile rurale. România are în fiecare sat ceva de arătat, de oferit, doar că noi nu știm, la nivel de administrație centrală și uneori și locală, să promovăm acest lucru. Ceea ce ne va salva este chiar acest specific al nostru, plecând de la România în întregul ei cu ofertele macro – mare, Deltă, munte –  până la fiecare gospodărie țărănească în parte. Noi ar trebui să știm să promovăm ciorba cu leuștean și pâinea la țest. Gemul făcut în curte sau țuica la cazan, brăduții împodobiți de la nuntă, ștergare, ii, cojoace…. Și tot așa. Turism nu înseamnă doar all inclusive, ci să împărășești cu ceilalți ce ai tu mai bun și mai frumos, ceea ce te reprezintă. Turismul e bucurie… Dar sunt convins că vom ajunge acolo, mai devreme sau mai târziu. Sunt deja multe sate care fac asta. Profit de ocazie să urez acestei industrii greu încercate La mulți ani!, răbdare și optimism, că va ieși soarele și pe strada noastră!”,  a spus Radu Voinea.

Turismul, pilon al economiei

Sărbătorirea acestei zile internaţionale are loc într-un moment de criză sanitară mondială, în al doilea an de pandemie, iar majoritatea ţărilor din întreaga lume percep turismul ca pe un factor de stimulare a redresării economice, inclusiv în comunităţile rurale în care sectorul turistic este un angajator de frunte şi unul dintre pilonii economiilor. Pandemia COVID-19 a avut un impact social şi economic masiv, notează site-ul ONU, www.un.org. Atât economiile dezvoltate, cât şi cele în curs de dezvoltare au fost afectate, dar mai ales grupurile sociale marginalizate şi cele vulnerabile. Repornirea turismului va ajuta la relansarea şi creşterea economică.
Celebrarea la 27 septembrie a unei Zile mondiale a turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie