Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

EDITORIAL: Cu Dancila spre „PRESEDENTIA” Consiliului Uniunii Europene! He-he!

Ultima intalnire dintre premiierul Romaniei, Viorica Dancila, si prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, ne-a adus din in atentie cat de penibili vom fi in momentul cand vom prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene in 2019.

Viorica Dancila a aratat din nou ca un elefant intr-o expozitie de protelanuri. Fiecare cuvant citit dupa foaie si fiecare cuvant spus de translator, pentru ca doamna premeir nu stie inca foarte bine limba engleza, ne-a aratat un prim ministru al Romaniei fals, ancorat parca in Evul Mediu al politicii. Nici Emil Bobu, Manea Manescu sau Postelnicu, majordormii lui Ceausescu, nu ar fi fost atat de penibili.

Prezenta lui Dancila ca presedinte al Consiliului UE va arata intregii Europe nivelul politicii din Romania, nivelul societatii din Romania. Daca tara noastra va trimite un astfel de politician sa discute, sa negocieze si sa medieze intreaga Europa chiar ne vom face de ras la nivelul intregului continent.

Politica in Europa inseamna atitudine, personalitate, charisma, cultura generala, limbi straine si enumerarea de calitati ar putea continua. Si asta de la seful suprem Jean Klaude Juncker pana la rebelii Orban al Ungariei sau Andrzej Duda al Poloniei. Doar Romania merge pe alte principii si promoveaza toate mediocritatile pe baza unui singur criteriu: supusenia fata de un lider maxim.

Marea problema in Romania este lipsa personajelor pozitive care sa inspire, nu numai copiii, sa motiveze, sa dea incredere electoratului in clasa politica si nu numai. In afara Simonei Halep in sport si a actorilor din generatia veche din teatru si film, actori care au avut sansa de a fi promovati intens in perioada dinainte de 89, Romania nu mai propune mai nimic ca si model de urmat.

Ba nu, propune, dar propune mediocritati, chiar repetenti ai vietii publice.  Chiar iti vine sa crezi un primar care declara mai sincer ca oricand ca „in Romania au ramas hotii, lenesii si prostii”.

Am ajuns ca testul suprem al unui prim ministru al Romaniei sa fie acela de a vorbi liber si de a nu citi de pe hartii scrise de consilieri sua de pe promter.  Un test suprem care o arunca pe Dancila in haul culturii generale, un hau care da viata zi de zi la gafe monumentale. Ganditi-va ce va insemna Dancila la presedintia Consiliului Uniunii Europene. Acelasi izvor nesecat de gafe, dar, de data aceasta, la nivel europeana, nu national.

Ne-a placut sa radem de Dancila de la Campionatul European de Fotbal 20 – 20 pana la imunoglobina, He-he cu Netanyahu, reducem democratia si lista ar putea continua pana la 40 de astfel de gafe. Le-au numarat chiar politicienii.

Romania va prelua la 1 ianuarie presedintia Consiliului Uniunii Europene. Pana atunci, membrii si consilerii PSD au datoria de a o trainui pe Viorica Dancila astfel incat, macar pentru 60 de secunde, doamna prim ministru al Romaniei sa poata vorbi liber la inceputul unei sedinte. Sau mai este varianta sa il schimbe pe Liviu Dragnea, inventatorul, mentorul si stapanul Vioricai Dancila, si sa permita Romaniei sa revina la normalitate.

Pana atunci, de la 1 ianuarie 20 – 19, vom incepem sa ne facem de ras in fata unui intreg continent!

Sau cum ar zice Dancila: He-he! Reducem democratia!

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of