duminică, ianuarie 17, 2021
-6.1 C
Craiova

Elena Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare! Traian Basescu, devastat dupa aflarea sentintei : „Am vorbit cu ea la telefon!”

Magistraţii instanţei supreme au condamnat-o, marţi, pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă şi să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Elena Udrea a anunţat, pe 17 februarie, că se află în Costa Rica, iar în aprilie fostul ministru transmitea că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a declarat că este însărcinată, fiind logodită cu tatăl copilului.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Rudel Obreja a fost condamnat marţi, de ÎCCJ, la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.

Potrivit deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Rudel Obreja are de executat cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate.

Obreja: Oamenii care fac ceva pentru această ţară ajung la puşcărie şi sunt promovate lichelele

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat definitiv la cinci de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, a declarat, pentru ProSport, că se aştepta să fie achitat şi că „oamenii care fac ceva pentru această ţară ajung la puşcărie şi sunt promovate lichelele”.

„Este o mizerie ce se întâmplă, mă aşteptam să fiu achitat şi să fiu răsplătit pentru ceaa ce am făcut eu pentru România. Dar iată că oamenii care fac ceva pentru această ţară ajung la puşcărie şi sunt promovate lichelele care au vândut ţara”, a declarat Rudel Obreja, exclusiv, pentru ProSport.

Reactia lui Traian Basescu dupa condamnarea lui Udrea

Fostul preşedinte al României, Traian Basescu, unul dintre cele mai apropiate persoane de Elena Udrea, a spus, vizibil afectat de sentinta, că a primit vestea „cu foarte mare părere de rău”, având în vedere că Udrea „nici nu a luat geanta cu bani, nici nu a semnat un document”.

Mai mult, Traian Băsescu a sfătuit-o pe Elena Udrea să le ceară avocaţilor să ceară revizuirea sentinţei definitive. Cei doi au vorbit deja la telefon, după condamnare.

“Cu foarte mare părere de rău care pleacă din convingerea că femeia asta nici n-a primit geanta cu bani, nici n-a făcut un abuz un serviciu, atât timp cât nu are o semnătură pe un documente de achiziţii sau ceva. Cred că are calea revizuirii, să-şi pună avocaţii, să strângă documente şi să ceară revizuirea sentinţei”, a declarat Traian Băsescu, la Parlament, întrebat cum a primit vestea că Elena Udrea a fost condamnată.

Fostul preşedinte al României a spus că documentul respectiv a fost semnat de Executiv, ca atare nu ar avea motive să-şi reprozeşeze.

“A fost o hotărâre a Guvernului. Îmi pare rău, şi eu am vrut să se facă Gala Bute, nu am fost unul care să spună să nu boxeze campionul mondial Bute în România. A avut avizul ministrului Justiţiei. Există calea revizuirii”, a adăugat el.

Întrebat dacă îi recomandă Elenei Udrea, aflată în Costa Rica, să se întoarcă în ţară, Băsescu a spus că îi recomandă doar “să se apere. Ce va face, decide ea”.

Basescu a spus ca  a vorbit la telefon cu Elena Udrea după aflarea sentinţei, iar starea acesteia nu este bună. “Nu e bună, ştiu asta de la fratele meu când a fost condamnat”, a spus Băsescu.

Ultimele stiri

Zbor direct Craiova – Sharm el Sheikh, cu charter, de Paște

O veste bună pentru cei care vor să petreaca vacanța de Paște în celebra destinație Sharm El Sheikh din...

Mai multe articole din aceeasi categorie