duminică, februarie 28, 2021
5.6 C
Craiova

Elevii se reîntorc la școală din 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a avut ieri o discuție cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și cu specialiști din domeniile coordonate de cele două ministere, pe tema oportunității redeschiderii școlilor.

În urma discuțiilor, președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând din semestrul II, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, iar elevii se vor reîntoarce la școală. Acest lucru va fi posibil însă doar în condițiile în care pandemia se menține în limitele din ultimele săptămâni.

Se va reveni  la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu relativ puține cazuri (cel mult 1,5 la 1.000 de locuitori), toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt mai multe cazuri de infectare (peste 1,5, dar cel mult 3 la 1.000 de locuitori), lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – a VIII-a și a XII-a.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu (peste 3 la 1.000 de locuitori) , vor continua să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți elevi rămân acasă.

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6 la 1.000 de locuitori, localitatea se carantinează, școlile se închid și se vor rtelua cursurile on-line.

În cazul universităților decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituții, având în vedere autonomia universitară, însă acestea se pot alinia la scenariile după care funcționează și instituțiile preuniversitare.

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie