Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Este oficial: a aparut criza economica! A treia economie a Europei a intrat in recesiune!

Zona euro a primit o lovitură dură în această dimineață, când a devenit oficial că una dintre cele mai puternice țări ale continentului a intrat în recesiune. Anunțul vine după ce în urmă cu câteva zile s-a anunțat că și cea mai puternică țară din Europa are probleme economice.

Italia a intrat în recesiune după ce economia a scăzut cu 0,2% în ultimele trei luni ale anului 2018, al doilea trimestru consecutiv de contracţie.

Produsul Intern Brut (PIB) în a treia cea mai mare economie din zona euro a scăzut cu 0,2% în perioada octombrie-decembrie, după o scădere de 0,1% în al treilea trimestru, a raportat joi ISTAT.

Analiştii previzionau o scădere de 0,1% la sfârşitul trimestrului, potrivit Reuters.

Economia Italiei a scăzut de la începutul anului 2017 şi a fost recent lovită de o încetinire economică a principalilor parteneri comerciali, inclusiv Germania şi China.

Guvernul ţării a fost, de asemenea, implicat într-o dispută privind deficitul bugetar cu Bruxelles, despre care criticii spun că au afectat încrederea pieţei, împingând costurile de împrumut ale Italiei şi rănit economia.

Primul ministru Giuseppe Conte a declarat miercuri că sunt în vigoare condiţii pentru o revenire în a doua jumătate a anului 2019.

Pe tot parcursul anului 2018, creşterea a ajuns la 1 la sută, în scădere de la 1,6 la sută în 2017. În pofida ştirilor, moneda euro a fost în linii mari în raport cu dolarul şi cu lira în dimineaţa zilei de joi.

fiind la limita recesiunii absolute.

Destatis, biroul de statistică al ţării, a raportat că economia sa a crescut cu doar 1,5% anul trecut, în scădere de la 2,5% în 2017 şi cea mai slabă performanţă din 2013.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of