EDITORIAL EURO OLTENIA: Europa, singura optiune!

Alegerile pentru Parlamentul European gasesc Romania intr-o stare deplorabila din punct de vedere al respectarii principiilor Uniunii Europene. Suntem intr-un moment in care ne deparatam din ce in ce mai mult de aceste principii pe care am promis, in 2007 la aderare, ca le vom implementa si le vom respecta. Ce se intampla in justitie, si nu numai, este incredibil.

Aflati permanent in campanie electorala, trambitand interesul national  prin demagogie si populism ieftin, care, culmea, inca mai prind la o parte a populatiei, politicienii nostri nu se mai gandesc aproape deloc la dimensiunea reala a valorilor UE, intarziind obiectivele asumate  de aliniere la aceste prioritati fundamentale ale poporului nostru.

Ne aflam practic in fata unui dublu limbaj, unul in cadrul UE sau al altor Inalte Porti, unde, umili, isi ofera servicii care numai in favoarea tarii lor nu sunt,  altul dupa revenirea in tara, obiectivul primordial fiind, aici, interesul personal sau de grup. 

In dorinta promovarii acestor obiective, intr-o desconsiderare totala a celor multi, politicienii nu mai au nici bunul simt de a-si schimba discursul, pedaland pe bunastare, lapte si miere, autostrazi, locuri de munca si tot arsenalul de acum foarte cunoscut.

Este strigator la cer cum specialistii in economie, practic somitati in domeniu, sunt ignorati, daca nu chiar sfidati. Acestia atrag permanent atentia asupra dezastrului spre care ne indreptam, dar pomenile electorale sunt mai importante pentru politicieni.

In continuare se practica repartizarea banilor in teritoriu catre firme de casa, unde fosti ospatari, soferi, magazioneri si alte categorii, respectabile, altminteri, au devenit antreprenori de succes. Dar acestia sunt practic interfata unor baroni locali, presa din Oltenia prezentand, este adevarat ca din ce in ce mai rar, astfel de situatii.

Am ajuns sa victimizam infractorii la nivel national, avand practic o inversare a unei situatii normale. Televiziuni de casa critica zilnic justitia si promoveaza infractori, care au ajuns sa ne dea lectii de morala. Nimeni nu mai spune ca normal este ca, daca exista  abuzuri  pentru ele trebuie sa raspunda fiecare persoana in parte, nu sa culpabilizam institutii intregi pentru a victimiza infractori dovediti.

Euro Oltenia crede ca inca  nu este totul pierdut, cu conditia ca toti politicienii, nu numai cei de la  putere, ci si cei din opozitie, sa inteleaga ca prin aceste practici imping Romania in dezastru. Pentru a redeveni o tara normala, care sa scape de cancerul imposturii, al coruptiei si hotiei, se impune ca politicienii sa

respecte valorilor europene si sa alinieze rapid legislatia noastra la cea europeana, dar foarte important, sa nrespecte aceste principii. Trebuie promovate in functii de decizie personalitati marcante, cu ascendent profesional in domeniile pe care urmeaza sa le coordoneze. Aici este de neimaginat ce se intampla in teritoriu, cu firmele de casa ale partidelor si cu persoanele incompetente angajate in institutii de stat pe baza de pile si relatii. Accesarea de fonduri europene este si ea vitala pentu dezvoltarea Romaniei.

Sunt doar 3 puncte care daca vor fi implementate de politicieni ar duce la o insanatosire rapida a tarii. Din toate punctele de vedere: politic, moral, economic, social, EUROPEAN.

Pentru a ajunge aici este obligatoriu ca la alegerile din 26 mai cat mai multi dintre noi sa mearga la vot. Dar sa nu se opreasca aici, ci prin actiuni civice si o presiune constanta asupra poliitcienilor sa ii forteze sa revina la principiile europene.

Este necesar ca si cei care vor reprezenta Romania la Bruxelles sa o faca mereu cu cinste si deminitate, sa nu se afirme ca niste ilustrii necunoscuti sau, cel mai grav, sa nu denigreze tara si sa voteze impotriva intereselor nationale.

Romania si-a dorit enorm sa fie o tara europeana. Ar fi pacat ca o generatie de politicieni inconstienti sa o arunce in afara civilizatiei batranului continent.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of