luni, mai 27, 2024
22.9 C
Craiova

EXCLUSIV / Un singur ofertant pentru construirea complexului sportiv unic în țară: velodromul acoperit de 54 de milioane de euro de la Craiova

Un singur constructor s-a prezentat la licitația lansată de Consiliul Județean (CJ) Dolj pentru construirea complexului sportiv unic în țară: velodromul acoperit de la Craiova.

Arena multifuncțională va fi ridicată pe amplasamentul fostului stadion „Tineretului“. Legendara arenă a fotbalului craiovean a fost demolată anul trecut tocmai pentru a face loc celui mai modern complex sportiv multifuncțional din România: o sală de peste 8.000 de locuri pentru toate sporturile, inclusiv un velodrom indoor unic în țară amenajat în conformitate cu standardele competiționale ale Uniunii Internaționale de Ciclism. Investiția se va ridica la circa 54 de milioane de euro conform proiectului tehnic, procedura de stabilire a constructorului fiind demarată la finele anului trecut de CJ Dolj.

Construcția a fost proiectată pentru a avea, pe lângă velodrom, și o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și o zonă pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare. Termenul de finalizare a investiției este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit datelor din SEAP, contractul „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Construire Centrul sportiv Stadionul Tineretului Craiova»“ are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, adică 54 de milioane de euro cu TVA. Totodată, cheltuielile diverse și neprevăzute, stabilite de către proiectant, sunt de 23.108.969,83 lei (fără TVA) şi nu sunt incluse în valoarea estimată.

Un singur ofertant pentru construirea complexului sportiv unic în țară. Cum va arăta velodromul acoperit de la Craiova

CJ Dolj a stabilit drept criteriu de atribuire a contractului de execuție a velodromului acoperit „cel mai bun raport calitate – preț“. Componenta financiară va conta cel mai mult, în procent de 80%. Autoritatea contractantă va mai ține însă cont și de perioada de garanție a lucrărilor, care trebuie să fie de minim 60 de luni și maxim 84 de luni.

Noul complex, o construcție cu subsol, parter și 3 etaje, va avea o suprafață totală de peste 34.000 de metri pătrați și va asigura condițiile necesare pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de atletism, ciclism, dar și volei, baschet, handbal sau tenis de câmp. Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Știrbei Vodă, și latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai. Complexul sportiv va dispune și de 193 de locuri de parcare.

Cine este antreprenorul care vrea să construiască velodromul indoor de la Craiova

Ultimul termen de depunere a ofertelor a fost 11 martie, dată la care Consiliul Județean Dolj s-a trezit cu un singur constructor. Este vorba de Asocierea SSAB-AG SA (lider) – Frasinul SRL, care s-a prezentat și cu opt subcontractanți în spate. Cine sunt cei doi constructori?

SSAB-AG este o firmă de construcții din Bacău, care are ca domeniu de activitate asigurarea antreprizei generale pentru proiecte de investiții de mare anvergură în domenii diverse (logistic, industrial, retail). Societatea este înființată în 1991 și deține capacități de producție structuri metalice și prefabricate din beton armat și prefabricat, oferind servicii de proiectare și executare a lucrărilor de construcții montaj a halelor metalice. În 2022, SSAB-AG a avut o cifră de afaceri impresionantă, de 395.062.425 lei, și un profit net de 12.019.696 lei (cu un număr mediu de 247 de angajați).

Și partenerii moldovenilor stau bine la capitolul cifre. Frasinul SRL, firmă din județul Bistrița-Năsăud înființată în 1999, a avut o cifra bună de afaceri în 2022, conform ultimul bilanț postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Firma a avut în 2022 o cifra de afaceri de 250.815.860 lei și un profit net de 9.519.938 lei (nr. mediu de 214 angajați). Rămâne de văzut acum dacă oferta depusă va fi și cea câștigătoare, CJ Dolj având ca termen final de analiză tehnică și financiară data de 1 mai.

Citește și: Schimbare de situație în scandalul MApN – Lidl pentru radarul NATO de la Cârcea! Armata, la loc comanda

Ultimele stiri

FOTO: Ce poveste! A renunțat la karate să devină campioană la triatlon!

La 14 ani, Tunde Crișan a câștigat primul Campionat de SuperSprint la care a participat, învingând și fete de...

Mai multe articole din aceeasi categorie