EXCLUSIV / (VIDEO) DEx12 Craiova – Pitești, tronsonul 1. Se montează grinzile pentru pasajul care traversează DN 65!

0
457

Imagini spectaculoase pe tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești, în zona de supratraversare a DN 65. Constructorul a început montarea grinzilor uriașe de la pasajul care va traversa drumul național și care va avea trei deschideri.

Zece grinzi de mare tonaj, cu o deschidere de 30 de metri, sunt montate în acest moment la pasaj, în zonă fiind instituite restricții de gabarit pentru înălțimea mai mare de 5 metri.

Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works dă dovadă de o bună mobilizare pe șantierul de pe tronsonul 1, la pasajul peste DN 65 lucrându-se și noaptea.

„A început montarea primelor grinzi pentru pasajul care traversează DN 65, un pod care are trei deschideri. Deschiderea pe care o montăm acum este de 30 de metri lungime, cu o înălțime a grinzilor de 1,40 metri. Avem un total de 10 grinzi care vor face parte din pasajul care traversează DN 65 și apreciem că montarea lor se va face în două zile succesive. Lucrăm și noaptea pentru a nu deranja prea mult participanții la trafic, mai ales că aceste grinzi au dimensiuni agabaritice. De aceea și preferăm să lucrăm mai mult noaptea, când sunt valori scăzute de trafic.

Termenul contractual de finalizare a acestui tronson este martie 2025, dar a fost luată o decizie la nivelul Asocierii Ozaltin – Strade – Visio și vom depune toate eforturile pentru ca drumul să fie dat în circulație la finele anului, poate chiar și mai devreme“, a declarat, pentru Euro Oltenia Info, Sorin Scarlat, manager de proiect la tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești.

Pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești a demarat și așternerea primului strat de asfalt

Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești sunt în grafic, mai ales că Asocierea Ozaltin – Strade – Visio s-a mobilizat exemplar de la bun început. La reluarea lucrărilor în 2024 (18 ianuarie) constructorul a avut în permanență pe șantier sute de muncitori și utilaje. Asta pentru că se lucrează nu doar la montarea grinzilor la pasaje, ci și la așternerea primului strat de asfalt, la terasamente și la toate structurile de pe traseu.

După cum se știe, tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești are ca punct de început desprinderea din Varianta de Ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limita județului Dolj cu Olt. Valoarea de atribuire a contractului de lucrări a fost de 439,2 milioane lei fără TVA, termenul de finalizare fiind martie 2025. Antreprenorul și-a luat însă angajamentul să dea în folosință acest tronson până la finele anului 2024.

Citește și:

(VIDEO) Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești! Cum arată tot drumul

(VIDEO) 221 de utilaje, în acțiune pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești!